TSK'nın 2010 Kış Tatbikatı görüntüleri

Genelkurmay Başkanlığı, Kars'ın merkeze bağlı Cumhuriyet Köyü yakınlarında yaptığı 2010 Kış Tatbikatı'nın görüntülerini basına dağıttı.

2010 Kış Tatbikatı, Ergenekon terör örgütü iddianamesinin bir numaralı 'şüpheli'si olarak gösterilen 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in sorumluğunda gerçekleştirildi.

Kar yağışı altında mühimmat toplayan askerleri birlikler, kışlalarına dönmeye başladı.

Basının ve kamuoyunun büyük bir ilgi gösterdiği 2010 Kış Tatbikatının bir bölümünü Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet ve jandarma genel komutanları seçkin gözlemci olarak izledi.

Kars merkeze bağlı Cumhuriyet Köyü yakınlarında 1 Mart günü başlayan ve Akbaba Dağları eteğindeki tatbikata katılan bin 574 asker, 7 uçak ve 14 helikopter, tatbikatın ardından birliklerine geri dönmeye başladı.

Kar yağışı altında çadır, kamuflaj ve mühimmatları toplayan askeri birlikler, Erzincan, Erzurum ve Sarıkamış'taki birliklerine doğru yola çıktılar. Askeri yetkililer, tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini dile getirdiler.

Öte yandan tatbikat alanı ve Cumhuriyet Köyü’ne getirilen yabancılara yönelik giriş- çıkış yasağı da Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un dün saat 18.30 sıralarında tatbikat alanından ayrılmasıyla kaldırıldığı bildirildi.

Her yıl rutin şekilde geçen ve gündeme ancak askeri hedeflerin vurulduğu görüntülerle gelen Kış Tatbikatı, bu yıl tatbikatı yönetecek isim nedeniyle gündemin en tepesine yerleşmişti.

Bunun üzerine Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaparak, tatbikatı sadece kuvvet komutanlarının izleyebileceği şekilde düzenlediklerini belirtti.