Sungurlu'da 6.3 Şiddetinde Deprem Tatbikatı

Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Sungurlu ilçesinde düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Sungurlu'da olası meydana gelebilecek depremlerde alınması gereken önlemlerin test edildiği tatbikat Dr. Sedat-Dr. Melahat Baran İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren tatbikata Sungurlu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, İtfaiye ekipleri, Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri görev aldı.
Senaryo gereği öğrencilerden oluşan vatandaş topluluğu Sungurlu'da meydana gelen 6.3 şiddetindeki deprem sonrası yıkılan bina enkazı başında toplandılar. Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, 112 acil servis ambulansı ve itfaiye araçlarının da hazır bulunduğu tatbikatta öncelikle yaralılara ilk yardım yapıldı. Sedyelerle taşınan yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldılar.
Enkaz altında kalan insanların kurtarılması için yakınlarının kurtarma çalışmaları ve enkaz altında çocuklarını aradı. Deprem sonrasında çocuğu enkaz altında kalkan bir annenin çırpınışı ve feryadını, başarıyla canlandırdılar. Aileler senaryo gereği bir polisin müdahalesiyle enkaz başından uzaklaştırıldıktan sonra, olaya kurtarma ekibi müdahale etti. Bu arada enkaz altından kalan vatandaşlar kurtarma ekiplerinden yardım istediler.
Enkaz altındaki vatandaşlar elektronik cihazlarla arama yapılırken, Kurtarma ekipleri son teknolojik malzemeler ile enkaz altındaki vatandaşları kurtardılar.
Binada mahsur kalan insanlara Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yine tatbikat gereği yanan bir evde İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Tatbikatta enkaz üzerinde 3, enkaz altında 2 yaralı kurtarılırken 1 kişide hayatını kaybetti. Üst katta mahsur kalan 1 kişi ise Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.
Tatbikatı Kaymakam Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, bazı daire müdürleri, çok sayıda öğrenci izledi.