Kilis'te Uygulanacak Dev Projeler

Kilis'te, içme ve sulama amaçlı yapılacak baraj ve göletler ile ilgili çalışmalara hız verildi.

AK Parti Kilis milletvekili Hasan Kara, yaptığı açıklamada, Kilis'in 2010 ve 2011 yılını yatırımlarda hamle yılı olacağını belirterek, "Kilis ve ilçelerinin hem sulama hem de içme suyu sıkıntısını girecek olan baraj ve göletlerin yapılması için çalışmalara hız verildi. Devlet Su İşleri'nden (DSİ) uzman bir ekip Afrın Çayı üzerine kurulacak olan Barajı, Sabunsuyu Göleti ile ihalesi yapılan Sapkanlı göletinde incelemelerde bulunarak, teknik çalışma yapılıyor. Kilis'in içme ve sulama suyu için yapılacak
olan en önemli projeden birisi Afrın projesidir. Afrın projesinde inşallah bu yıl içinde planlama ve proje çalışmaları bitecek. Yukarı Afrın ve Aşağı Afrın olmak üzere iki baraj yapmayı planlıyoruz. Yukarı Afrın projesi tamamen Kilis'e ilave içme suyu temin edecek. 2050 yılına kadar kentin içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Bu projenin bu yılsonuna kadar biteceğini ümit ediyoruz ve yılsonunda inşallah Yukarı Afrın Barajı'nın temelini atacağız. Afrın Barajı'ndan gelecek olan isale hattının projesi yapılacak.
2011 yılında ise gerek ishale hattının gerekse sulama amacıyla yapılacak olan Aşağı Afrın projesinin temeli atılacak. Sapkanlı göleti bilindiği üzere ihalesi yapıldı. Bu gölet ile ilgili Kamu İhale Kurumu'nun onayı bekleniyor. Sapkanlı göleti ile Kürt dağı diye tabir edilen bölge sulanacak. SabUnsuyu göleti ve Afrın Barajı ile de Musabeyli ilçesi sulanacak" dedi.
Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, DSİ'den yapılacak baraj ile göletlerde inceleme yapmak üzere uzman bir ekibin geldiğini belirterek, "Gelen uzman ekip Afrın Barajı'nın yapılacağı Afrın çayı, Sapkanlı göleti, ile Sabunsuyu Göleti'nin yapılacağı alanda teknik incelmelerini sürdürüyor. Baraj ile göletlerin yapılması ile birlikte Kilis'in içme suyu sıkıntısı bitecek. Sulama göletlerinin yapılması ile birlikte toprağa susamış topraklar sulanacak" diye konuştu.