Tp'den Hükümete Kuzulu Eylem

Türkiye Partisi (TP) Sivas İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen eyleme, parti üyeleri tarafından 'kuzu' getirilmesi dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde bir basın açıklaması yapan TP Sivas İl Başkanı Ahmet Kuzu, Sivaslılar olarak bugün hükümeti protesto etmek için değil, hükümete teşekkür etmek için toplanmak istediklerini söyledi. Kuzu, "Maalesef Sivas'ımız ve ülkemiz bu beceriksiz hükümet tarafından perişan edilmiş, kamu kurum ve kuruluşları altyapı oluşmadan yandaşlarına peşkeş çekilmiştir. Buradaki pankartlarımız da Sivas'ta neler olduğunu anlatmak için bizleri aydınlatmaktadır. Burada iktidar
milletvekillerine sesleniyoruz, son üç yılda ne yaptınız? Bizlere anlatın, anlatamazsanız Sivaslının oylarının vebalini nasıl taşıyacaksınız?" dedi.
Hükümetin bugüne kadar 30 milyar dolar özelleştirme yaptığını ifade eden Kuzu, "Hükümetin tüm Türkiye'deki yatırımı ise 3 milyar doları geçmemiştir. Hükümet, Türkiye tarihinin en büyük borçlanmasını gerçekleştirmiştir. Milletimizi inim inim inletmektedir. İşsizliğin yüzde 30'larda olduğu ilimizde gençlerimiz boş gezmekte ve perişan babalar çocuklarına süt dahi alamamaktadır" diye konuştu.
Hükümetin ne yazık ki Sivas'ı gözden çıkardığını savunan Kuzu, "Sivas'ın özelleştirecek bir şeyi kalmamıştır. Sivaslı bu hesabını ilk seçimde de sormayı da bilir. Kamuda özelleşen, TOKİ'de devletleşen, kurumlar arasında kavgayı yaygınlaştırılan, suni gündemlerle ülkeyi oyalayan bu iktidarın bir an önce gitmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
TP Genel Başkanı Abdullatif Şener'in iktidarıyla Sivas'ın şaha kalkacağını savunan Kuzu, "Sivas halkı, genel başkanımızla gereken önemi görecektir. Verdikleri oyları kat kat alacaklardır" dedi.
Eylemde kullanılan kuzunun üzerine asılan afişte, 'DAP benim hakkım, bakan beni yaktın' ve parti mensupları tarafından açılan pankartların üzerinde de, 'Edison bir pişman, millet bin pişman' ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.
TP Sivas İl Başkanı Ahmet Kuzu, konuşmaların ardından mizansen olarak çekiç ile bir ampul kırdı. Kırdığı ampulün herkes için hayırlı olacağını ifade eden Kuzu, "Bu kırdığım ampulle AK Parti artık bitti, sıra Türkiye Partisi'ndedir" dedi.
Parti üyeleri, eylemin sona ermesinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.