Tarsim'den Acentelere Eğitim

Tarsim, tarım poliçesi kesmeye yetkili sigorta şirketlerinin acentelerine yönelik olarak 22 Şubat - 28 Mayıs tarihleri arasında 68 ilde eğitim seferberliğine başladığını duyurdu.

Tarsim'den yapılan açıklamaya göre, acentelerin, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi mevzuatı, çalışma usul ve esasları ile ilgili bilgi düzeylerinin arttırılması ve çiftçilere daha iyi hizmet verilmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılan eğitimler, Tarsim Bölge Koordinatörlükleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Yurt çapında toplam 68 il merkezinde düzenlenmesi planlanan eğitimlerden, 81 ildeki broker ve acentelerin yanı sıra; bankaların genel merkez ve bölge müdürlükleri çalışanları da faydalanabilecek.
İlk olarak 22 Şubat'ta Adana Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda başlayan eğitim programının açılışını, Tarsim Genel Müdürü A. Bülent Bora ile merkez ve Tarsim Adana Bölge Koordinatörlüğü'nden yetkililer gerçekleştirdi.

Program çerçevesinde, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin amacı, sistemin temel özellikleri, yasal düzenlemeler, Tarsim'in kurumsal yapısı, sistemde acentenin rolü, acentenin görev ve yükümlülükleri, teminatlar, operasyonel süreçler ve ekran uygulamaları, poliçe tanzimi, hasar ihbar, tespit ve tazminat ödeme süreci, indirimler ve ek prim uygulamaları, prim fiyatları, acente ek komisyonu, prim tahsilatı, muafiyet ve müşterek sigorta uygulamaları, zeyil çeşitleri ve yetkiler gibi temel başlıklar adı altında eğitimler verilecek.