Şiran'lı Öğretmen'den Anlamlı Kitap

Şiran'lı öğretmen Ömer Kara, 19 Temmuz 2005'de Çukarca'da şehit düşen Jandarma Teğmen Tuna Kara'ya atfettiği şiir kitabını kaleme aldı.

Gümüşhane'ye bağlı Şiran ilçesi Erenkaya İlköğretim okulu öğretmeni Ömer Kara'nın Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 2005 yılında aracının terör örgütünün döşediği mayına basması sonucu şehit olan 3. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı Bölük Komutanı Jandarma Teğmen Tuna Kara'ya atfettiği ' Tuna'm'' isimli şiir kitabı yayına girdi. Şiirleri kaleme alan Kara, şiir kitabından elde edilen gelirin Şiran ilçesi Konaklı Köyü Derneğine bağışlayacağını belirterek, "Kitapta toplam 64 adet şiir bulunuyor. Kitaptaki ilk şiiri şehitleri doğuran analar için kaleme aldığım "Senin Hakkını Nasıl Öderim Ana" şiiri ile başlıyor ve ardından da "Şehit Tuna'm" adlı şiir geliyor. Tuna Kara'nın da ailesinden izin alarak kitaba bu ismi verdik" diye konuştu.
Şehit Teğmen Tuna Kara'nın akrabası da olan öğretmen-şair Ömer Kara, kitabını İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'a hediye etti. Yıldırım, şiir okumayı çok sevdiğini belirterek, kitabı okuduktan sonra kütüphanesinin en güzel yerinde saklayacağını söyledi.
Yıldırım, kitabın tüm gelirini Şiran Konaklı Köyü Derneği'ne bağışlayacağını sözlerine ekledi.