Oğuz Haksever Sarıkamış tatbikatını yorumladı

NTV Spikeri Oğuz Haksever Sarıkamış Tatbikatı'nı değerlendirdi.

NTV 16.00 bültenine 'Sarıkamış Tatbikatı'nı yorumlarayak başlayan Haksever, "Bu kış tatbikatında Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ve onları karşılayan isim öne çıkıyor. 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, Erzurum'da yürütülen bir soruşturma nedeniyle, hatta örgüt davası diyebileceğimiz bir soruşturma nedeniyle bir numaralı sanık olarak gösteriliyor.  Bütün bu ortamda Saldıray Berk, kış tatbikatını kordine eden komutan olarak, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla bir arada bulunuyor" diyerek giriş yaptı.

Karşılamanın önemine vurgu yapan, Oğuz Haksever, Kars havaalanından gizlice çekilen görüntüleri ekrana yansıtarak, "Kış tatbikatı birliklerin yeteneklerini ve imkanlarını deneyen bunları gözleyen bir olay. Medya da  bununla uğraşıyor bu fotoğraflar için uğraşıyor. O da kendi tatbikatını yapıyor. Kendi yeteneklerini deniyor demiştik. Zira bu fotoğrafların çekilmemesi için Kars Havaalanı'nda olağan üstü güvenlik önlemleri alındı ama medya bazı fotoğrafşarı çekti" dedi.

Görüntülerdeki ilk kişinin Saldıray Berk olduğunu belirten Haksever, Kars Havaalanında etten duvar örüldüğünü dile getirdi. Daha sonra Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un havaalanına geldiği anı gösteren usta spiker, Genelkurmay Başkanı'nı karşılamak üzere esas duruşta bekleyen Saldıray Berk'e vurgu yaptı.

İŞTE HAKSEVER'İN FOTOĞRAFLAR ÜZERİNDEN YAPTIĞI YORUMLAR