Muhtarlardan Vali Çetin'e Teşekkür Plaketi

Ağrı Muhtarlar Derneği tarafından Vali Mehmet Çetin'e yaptığı çalışmalardan dolayı plaket takdim edildi.

Vali Mehmet Çetin, beraberindeki Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ağrı Jandarma Alay Komutanı Albay Ufuk Tuncer, Ağrı Emniyet Müdürü Naci Kuru ile birlikte valilik toplantı salonunda muhtarların sorularını cevapladı. Muhtarların kamu yönetimine en yakın devlet görevlileri olduğunu belirten Vali Çetin, "Ağrı kendine has değerleriyle bize umut veren, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan ekonomik ve sosyal potansiyeliyle önemli özellikleri olan bir kenttir. Bu kentte siz muhtarlar, demokrasinin özü ve beşiğisiniz. İlimizin çeşitli alanlarda köklü sorunları var. Bize düşen görev, sorunların altında ezilmek değil, tam tersine birlik ve beraberlik içinde sorunları çözerek Ağrı'ya ve Ağrılılara hak ettiği yatırım ve hizmetleri sunmaktır" dedi.
Ağrı'da iyi bir ahenk yakalayarak çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Vali Çetin, "Ağrı'da bizim çalışma azmimizi arttıran, bize güç veren çok güzel bir ortam var. Göreve başladığım günden beri ifade ediyorum. Bizler geleceğe karamsar bakarsak, sürekli ağlayıp sızlanırsak bu yöntemle ve çalışma anlayışıyla hiçbir yere varamayız. Bize yüklenen sorumluklar gereği bizler sürekli önümüze bakarak hareket etmeliyiz. Kara gözlükleri çıkarıp umutla geleceğe bakmak zorundayız. Hala sorunlarımız olsa da bunları çözmek için elbirliğiyle uğraşıyoruz. Ayrıca ilimize şöyle bir baktığımızda özellikle eğitim alanında Cumhuriyet tarihinin rekorları kırılıyor Sağlık alanında çok iyi bir noktaya geldik. Organize sanayi bölgemiz bitmek üzeredir. Diyadin Termal Tesisleri'ni değerlendirip uluslararası turizme kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Türk Telekom'un Call Center yatırımları ile ilgili görüşmelerimizde devam etmekte olup, olumlu sonuçlandırılması halinde 5 bin vatandaşımıza iş olanağı sağlanması bekleniyor" dedi.
Vali Çetin' in konuşmasının ardından Ağrı Muhtarlar Derneği Başkanı Fahrettin Aslan, 568 muhtar adına Vali Çetin'e teşekkür plaketi sundu.
Muhtarların sorunlarının görüşüldüğü toplantıda Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek bu projeye destek verilmesini istedi. Toplantı polisevinde verilen yemeğin ardından son buldu.