Kapatılan Dtp'nin Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Tunceli'de Kadın Danışma Merkezi Açtı

Kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, memleketi Tunceli'de kadın yaşam merkezi açtı.

Tunceli Belediyesi tarafından; Yeni Belediye İşhanı'nda oluşturulan Dersim Yaşam Kadın Dayanışma Merkezi, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı Eşbaşkanı ve eski Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Eşbaşkan Yardımcısı Av. Meral Daniş Beştaş, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'un eşi Yüksel Boztuğ ve çok sayıda davetli kadının katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Edibe Şahin'in açılış öncesi bina önünde davetlilere yaptığı
konuşmada, Dünya Kadınlar Günü'nün 100'üncü yılında, kadın olarak, güne değer bir noktada olmadıklarını, ancak problemlerinin farkına vardıklarını belirterek, "Tarihinde travmalar yaşanmış bir kentte, kadınlara yönelik bir yaşam merkezi açarak 100'üncü yılı anlamlı bir adımla kutlayarak başlattık" dedi.

Daha sonra binanın 5'inci katında bulunan Dersim Yaşam Kadın Dayanışma Merkezi'nin kurdelesini, kapatılan DTP Eşbaşkanı Aysel Tuğluk; BDP Eşbaşkan Yardımcısı Av. Meral Daniş Beştaş ve Tuncelili kadınlarla birlikte zılgıtlar eşliğinde kesti. Tuğluk burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, memleketinde böyle bir kadın dayanışma merkezinin açılışında bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Kadın belediye başkanının olmasının verdiği avantajlar bunlar. Burada bir erkek belediye başkanı olsaydı, bunlar çok geri planda ya da hiç gündeme almayacağı şeylerdi" ifadelerini kullandı.

Adım adım bu hizmetlerin geliştirileceğine inandığını söyleyen Tuğluk, "Kadınlar, dünyanın her tarafında çok ciddi sorunlar yaşıyor. Ülkemizde çok daha ağır kadın sorunları yaşanıyor. Bu sorunlar çok kısa sürede çözümünün gerçekleşmesi mümkün görünmüyor. Bu bir süreç işi. En önemlisi de, kadınlar bunu kendi mücadeleleriyle oluşturacaklar. Bu anlamda ülkemizde ciddi adımlar atılıyor. Kadınlar artık kendi sorunlarının farkına varıyorlar ve çözümleri noktasında her yönüyle bir mücadele içerisindeler. Burada yapılan şey de bu sorunların farkında olmanın, bu mücadele içinde olmanın bir sonucudur" diye konuştu.

Merkezde göreve başlayan Psikolog Mercan Kırmızıçiçek, kendisinin bu merkezde psikolojik destek vereceğini, Sosyolog Özlem Uç Çiçek ise, merkezde kadınlara psikolojik destek, yeşil kart ve hukuk danışmanlığı hizmetleri yanı sıra, uzun vadede meslek edindirme çalışmaları da başlatacaklarını söyledi. Dersimli kadınlar olarak genç kızlıklarında babalarının ve ağabeylerinin, evlendikten sonra da eş ve erkek çocuklarının baskısı altında olduklarını söyleyen Gülseren Yıldız ise, "Dersim Yaşam Kadın Dayanışma Merkezi'nde, bilinçlenerek, iş sahibi olarak, baskılardan kurtulmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.