Kadın Çiftçiler Düzce İl Finali Yapıldı

Kadın çiftçiler yarışıyor yarışmasının Düzce finali tamamlandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2004 yılından bu yana yapılan ''Kadın çiftçiler yarışıyor'' yarışması Düzce il finali yapıldı. Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapılan yarışmaya Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Tarım İl Müdür vekili Ayhan Ünal, daire müdürleri ile davetliler katıldı.
Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, yarışmanın artık geleneksel hale geldiğini ifade ederek, ''Bakanlığımız tarafından başlatılan yarışmada verilen eğitimler sonrası kadınlarımızın bilgilerini ölçme fırsatı buluyoruz. Ayrıca Düzce'de ki kadın çiftçilerimiz diğer illerde ki kadın çiftçilerimiz ile kaynaşma sağlıyorlar ve bilgi paylaşımız yapıyorlar. Yarışmacılara başarılar diliyoruz'' dedi.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, kadınların elinin değmediği bir nokta olmadığına dikkat çekerek, ''Hayatımızın her dalında kadının yeri farklıdır. Bu anlamda tarım alanında da kadınlarımız büyük sorumluluklar üstlenmiştir. Bu sebeple kadınlarımızın kıymetini bilmemiz ve siyasi ve devlet olarak onların önünü açmamız gerekiyor. Bizde Düzce Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız'' şeklinde konuştu.
Düzce Valisi Bülent Kılınç'ta tarımın önemime dikkat çekerek, ''Tarım ülkemiz ve ilimiz için önemli gelir kaynaklarından olmaya başladı. Fakat gelişen teknoloji ile birlikte önemini yitiriyor gibi görünse de halen birçok insanımızın gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Fakat sanayi tipi tarıma yönelmemiz gerekiyor. Ayrıca tarım konusunu hobi haline getiren insanlarımız da var. Çoğu insanımız evinin bahçesinde ya da balkonunda bir şeyler yetiştirmeyi tercih ediyor. Bu sebeple tarım konusu hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor'' dedi.
Konuşmaların sonunda yarışmaya geçildi. Yarışmada Düzce Merkez ilçeyi temsilen Beyköy Beldesi'nden katılan Asiye Kaymak ile Havva Durmaz birinci oldular. Yarışma sonunda birincilere 500 TL, ikincilere 250 TL ve üçüncülere ise 150 TL para ödülü verildi. Ayrıca yarışmada birinci olan kadın çiftçiler 21 Nisan tarihinde Sakarya'da yapılacak olan bölge finalinde Düzce'yi temsil etmeye hak kazandılar.