Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Mısır temasları

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği 133. Olağan Dışişleri Bakanları toplantısına katıldı.

Arap Birliği 133. Olağan Dışişleri Bakanları toplantısında bir konuşma yapan Bakan Davutoğlu, ayrıca Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen bir seminere katıldı. Davutoğlu, üniversitede yaptığı konuşmada, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilere değindi. Ülkelerin tarih ve coğrafyasını değiştiremeyeceğini ifade eden Bakan Davutoğlu, yan yana yaşayan ülkelerin aynı sorunlardan etkilendiğini söyledi. Türkiye'nin dış politikasına değinen Davutoğlu, İsrail-Suriye ilişkileri, Filistin Devleti, Ortadoğu, Kafkas
ve Balkanlar'a yönelik görüşlerini açıkladı. Komşularla sıfır problem prensibine de değinen Davutoğlu, bölgedeki ülkelerde çok farklı ırk, din ve dilin bulunduğunu, bütün bu mozaiğin beraberce yaşadığını dile getirdi.
Davutoğlu, Amerikan Üniversitesi'ndeki konuşmasının ardından Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılışta İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da hazır bulundu. Kültür merkezinin açılışında Salahaddin Türk Lisesi öğrencileri, Bakan Davutoğlu'nu ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı.
Yerel saatle 20.00'de büyükelçilik rezidansında onuruna düzenlenen kokteyle katılan Davutoğlu, bu gece Mısır'dan ayrıldı.