Çöp Transfer İstasyonları

Isparta Göller Bölgesi Belediyeler Birliği'nin işletmesindeki Kanrı Deresi'ndeki Çöp Deponi Alanı'na ilişkin ulaşım problemlerine çözüm bulundu.

Mahalli Çevre Kurulu, Isparta şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta olan Kanrı Deresi mevkindeki Çöp Deponi Alanı'na günlük çöp sevkıyatında zorluk yaşayan belediyelerin işini kolaylaştıracak bir karar aldı. Karara göre, Göller Bölgesi Belediyeler Birliği'ne üye 20 belediyenin işini kolaylaştıracak, belediyelerin ortak menfaatini düşünerek 4 ayrı transfer istasyonu kurulacak. Çöp bekletme, sıkıştırma ve nakliye yeri olarak kullanılacak transfer istasyonlarının oluşturma maliyeti ise Göller Bölgesi Belediyeler Birliği ile Isparta Valisi Ali Haydar Öner'in başkanı olduğu Eğirdir ve Kovada Gölleri Koruma Birliği (EKO-BİR) tarafından karşılanacak.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanı olduğu Göller Bölgesi Belediyeler Birliği, Mahalli Çevre Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda çalışmalara başladı. Günlük çöp sevkıyatında zorlanan belediyelerin işini kolaylaştıracak ara transfer istasyonları için yer tespit çalışmalarına başlandı. 20 belediyenin ortak menfaatleri düşünülerek belirlenecek transfer istasyonlarında çöpler bir süre biriktirildikten sonra sıkıştırılacak ve Kanrı Deresi'ndeki Çöp Deponi Alanı'na taşınacak.Göller Bölgesi Belediyeler Birliği günlük 250 ton çöpü depoluyor. Birlik işletmesindeki Çöp Deponi Alanı'na Isparta Belediyesi günlük 200 ton, diğer belediyeler ise 50 ton çöp sevkiyatı yapıyor.