Chp Rize İl Başkanı Aslankaya'dan Basın Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Çay Kanunu Taslağı'nın bir daha gündeme gelmemek üzere rafa kalktığını söyledi.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın açıklamasında, Rize kamuoyunda tartışmalara ve bölünmelere neden olan Çay Kanunu Taslağı'nın bir daha gündeme gelmemek üzere rafa kaldırıldığı belirtti. Aslankaya, AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ve Rize Ticaret Borsası tarafından çalışmaları yürütülen ve takip edilen taslağa AK Parti'nin ve hükümetin de sahip çıkmadığını belirterek, "Bu taslak hükümet ve AK Parti sahip çıkmadığı için rafa kalkmadı. Bu taslak CHP, MHP ve İP gibi muhalefet partilerinin ve çaya sahip çıkan Sivil Toplum Örgütleri'nin çabaları ile ortadan kaldırılmıştır. Verilen bu mücadeleler ile Ali Bayramoğlu, çay sektörü için hazırladığı tuzağa kendisi düşmüştür. Bayramoğlu, bu taslak hakkında bir diğer AK Parti Rize Milletvekili olan Lütfü Çırakoğlu için 'o ne anlar, okuduğunu anlamaz' demişti. Aldığı eğitim ile doktor olmuş, yıllarca doktorluk ve baş hekimlik yapmış birisi için sarf ettiği bu sözleri Rize kamuoyunun taktirine bırakıyorum" dedi.
Aslankaya, Rize'de hafta sonu gerçekleşecek olan CHP İl Başkanlığı kongresinde yeniden aday olduğunu belirterek, "Bizde birkaç aday da olabilir. Bizim için önemli olan seçimlerimizin demokratik ortamda geçmesidir. Dostluk ve kardeşlik içerisinde geçecek bir kongre olacaktır. CHP'ye yakışan şekilde gerçekleşecektir" diye konuştu.
Hukuk devleti olan Türkiye'de suç işleyen herkesin yargılanması gerektiğine dikkat çeken Aslankaya "Biz hukuk devleti olan ülkemizde suçu sabitlenmiş, elle tutulur belgelerle kanıtlanmış herkesin yargılanması ve cezasını çekmesinden yanayız. Hukuk herkese lazımdır. Hukuk yok olursa ülkede yok olur. Herkes yargılanabilmelidir. Hiç kimse kendini yargının üstünde görmemeli. Ancak somut deliller olmadan, siyasi hesaplar güderek birilerini yargılamaya da hiç kimsenin hakkı yoktur. Ergenekon adı verilen yargılamada, iddianame hazırlanmadan, iddianamede adının geçip geçmeyeceği belli olmayan bir gazeteci tutuklanarak 3 yıl gözaltında tutulmuştur. 12 Eylül darbesinde bile böyle haksızlıklar görülmedi. Suçsuz yere hapsedilen bu insanların hakkını kim ödeyecek" şeklinde konuştu.
Sarıgül Hareketi'ni de değerlendiren Aslankaya, Sarıgül'ün başlattığı hereketten vazgeçeceğini iddia ederek "Bu konu 6 ay önce gündeme geldi. O dönem ben genel başkan olmak istiyorsa ilk önce başkanlık görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledim. Aylar geçti istifa etmedi. Çünkü CHP kurultayını bekliyor. Küskünleri yanına çekerek CHP'nin yükselişini engellemek istiyor. Bu oyunları tezgahlayanlar var. Bu CHP'nin parçalanmasını isteyen Emperyalist oyunudur. Mustafa Sarıgül iyi bir Belediye başkanıdır. Bu görevine devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.