Çankırı'da Yangın: 1 Ölü

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 ev de kül oldu.

Ilgaz ilçesine bağlı Çatak köyünde gece geç saatlerde Arif Kızılsu isimli şahsın evinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın Kızılsu'nun kardeşi Erdoğan Kızılsu'nun evine sıçradı.
Yangında, iki evde bulunan 9 kişi köydekilerin yardımıyla dışarıya çıkartılırken, engelli olduğu öğrenilen Ahmet Kızılsu(45) hayatını kaybetti.
Yangın, Ilgaz Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında iki ev de kullanılamaz hale geldi. Yangının söndürülmesinin ardından Ahmet Kızılsu'nun cesedi çıkartıldı.
Olayın ardından Çatak köyünü ziyaret eden Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Ilgaz Kaymakamı Cahit Çelik ve İl jandarma Komutanı Albay İsmail Duvan köyde incelemelerde bulundu.
Yangından etkilenerek evsiz kalan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Uzun, "Burada kalabileceğiniz ev varsa sizler buraya yerleşin biz devlet olarak kirasını öderiz. Eğer ev yoksa şehir merkezinde sizin için ev kiralayalım, yeni eviniz yapılana kadar burada ikamet edin'' dedi.
Evsiz kalan vatandaşlara devlet olarak gereken desteği vereceklerini söyleyen Uzun, "Evinizin yapılmasında devlet olarak gerekenleri biz yapacağız. Sizleri mağdur bırakmayacağız'' diye konuştu.