Akpm Başkanı Çavuşoğlu İzmir'de konferans verdi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği kararından bir adım geri atmadığını söyledi.

Akpm Başkanı Çavuşoğlu İzmir'de konferans verdi
AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Neden AK Parti" konulu konferansların ikincisine AKPM Başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu konuk oldu.
"Neden AK Parti? Çünkü gençliğimden beri savunduğum değerlerin, siyasi görüşlerin hepsini bu partide buldum" diyen Çavuşoğlu, AK Parti'nin kurucu üyesi olduğunu da hatırlattı. Çavuşoğlu, "İki dönem önce göreve gelirken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Bugün geldiğimiz noktada dış politikada aldığımız sonuçlar bizi haklı çıkardı" dedi.
Bundan 7 yıl önce göreve geldikleri andan itibaren Avrupa Birliği üyesi 15 ülkenin tamamını gezdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, yaptıkları gezilerde AB üyesi ülkelere Türkiye'nin artık kapıda bekleyemeyeceğini, müzakere tarihi almak istediklerini söylediklerini kaydetti. AB'ye üyelik için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade ettiklerini belirten Çavuşoğlu, tam üyelikten başka bir alternatif istemediklerini kaydetti. Çavuşoğlu, şunları söyledi:
"Avrupa'da her şey istediğimiz gibi oldu diyemeyiz. Fakat açılması gereken dosyaları açtık, gerekli başvurularımızı yaptık. Bizim AB'den isteğimiz çifte standart içinde olmamaları. Türkiye bugün Avrupa Birliği kararlılığından bir adım geri atmadı. Süreç 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı yavaşlamış yönünde olabilir fakat biz çalışmalarımıza devam ediyoruz."
"Dış politikada sürekli düşman diye bir şey yoktur" diyen Çavuşoğlu, "Hükümet olarak 'kazan kazan' formülünü benimsedik. Dolayısıyla ilk etapta komşularımızla ilişkilerimizi düzelttik. On yıl önce savaşın eşiğine geldiğimiz Suriye ile sorunlarımız çözüldü. Artık haritalarında Hatay'ı göremiyoruz. Bu sorunlar kendiliğinden ortadan kalktı" diye konuştu.
Türkiye'nin artık tam demokratikleşeceğini ve özgürleşeceğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye'de kanunların ve yargıçların üstünlüğü olmayacak, hukukun üstünlüğü olacak. Olması gereken budur. Türkiye de er geç buna ulaşacak. Biz istiyoruz ki hemen olsun. Bir mesafe katettik. Bu mesafeleri hemen alalım ki en büyüğü, en iyisi olalım. O yüzden biz bu sürece devam edeceğiz. Tabii ki konsensüsten yanayız. Tabii ki muhalefetin de desteğini aramalıyız. Ama muhalefet destek vermiyorsa, bunu görmezden geliyorsa bunu
da onlar engelliyor, istemiyorlar diye durduramayız. Onlar istemiyorsa bizim gideceğimiz tek merci var, o da Türk milletidir. Biz Türk milletiyle devam edeceğiz. Türkiye yargı reformunu aralık vermeden yapmalıdır. Bunları yapması için yeni bir anayasa gerekli, bu ülkeyi darbe anayasasına mahkum edemeyiz. Türkiye'yi sivil bir anayasaya kavuşturmalıyız. Dolayısıyla bu ülkeyi daha demokratik yapacaktır. Bundan sonra AK Parti iktidarına daha çok ihtiyaç var" dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, konferans sonrası Çavuşoğlu'na teşekkür plaketi takdim etti.