6. Uluslararası Boru Fuarı Açıldı

İhlas Fuarcılık tarafından 6.'sı düzenlenen Uluslarararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde açıldı.

Açılışta konuşan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İhlas Fuarcılık'ın 92. fuarını gerçekleştirdiğini belirterek, "Boru Fuarı'nın 6.'sı düzenleniyor. Fuara ilgi her geçen gün artıyor. Yerli ve yabancı katılımcı sayısı her geçen gün büyürken, sektöre ve ülke ekonomisine verdiğimiz katkıdan dolayı memnuniyet duymaktayız" dedi.

Özgün, dünyada ve Türkiye'de borunun değerinin her geçen gün arttığını ifade ederek, "Boru denince inşaat, makine, altyapı, enerji gibi birçok şey akla geliyor. Doğalgaz, inşaat, yol altyapısı gibi büyük projelerde boru kullanılmakta. Bu fuarla borunun değeri daha da fazla artmakta" diye konuştu. Türkiye'nin, boru üretiminde de iddialı konumda olduğunu belirten Yavuz Özgün, "Bu alanda Avrupa üçüncüsüyüz. ABD başta olmak üzere Romanya, Macaristan, Libya gibi birçok ülkeye yüksek oranlarda ihracat
yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Dünya Borucular Birliği Genel Sekreteri Phillip Knight da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin boru alanında gelişen bir ülke olduğunu ifade ederek, İhlas Fuarcılık'ın düzenlediği fuarın da sektöre büyük katkılar sağladığını belirtti.
İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 7 Mart tarihine kadar açık kalacak fuara 31'i yabancı 160 firma katılıyor. Fuara Çin, Tayvan, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere, Ukrayna gibi pek çok ülkeden yabancı firma katılırken, çok sayıda katılımcının da fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. Son dönemlerde hızla büyüyen konut inşaatları, hız kazanan altyapı çalışmaları ve yeni doğalgaz projeleri ile gündeme gelen yerel yönetimler fuarın en büyük ziyaretçi profilini oluşturacak. Fuarda ayrıca çok sayıda sektörle
ilgili seminerler ve konferanslar düzenlenecek.

Öte yandan, açılışta katıldığı bir yarışma programıyla tanınan Oğulcan'ın borularla yaptığı canlı performans ilgiyle izlendi.