'2010 Kış Tatbikatı' başladı

Ergenekon terör örgütü soruşturmasının 1 numaralı sanığı olarak gösterilen 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in yönettiği '2010 Kış Tatbikatı' Kars'ta başladı.

Tatbikatı Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları da izleyecek.

3'üncü Ordu Komutanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan '2010 Kış Tatbikatı' için Kars'ın Cumhuriyet Köyü yakınlarındaki Akbaba Dağı eteklerinde hazırlıklar tamamlandı. Tatbikat bölgesinde sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Şu saatlerde kar yağışı devam ediyor.

Mehmetçiklerin kış koşullarında barınmasını ve uyum sağlamasını amaçlayan, iki yılda bir yapılan Kış Tatbikatının karlı bölümleri de Sarıkamış yakınındaki Allahuekber Dağları'nda icra edilecek. Allahuekber Dağlarında 22 Aralık 1914 te başlayıp 5 Ocak 1915'te sona eren Osmanlı- Rus savaşı sırasında Genelkurmay kayıtlarına göre 60 bin asker, tek kurşun atmadan donarak şehit düşmüştü.

GAZETECİLER KÖY SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILDI

Kars'ın Cumhuriyet Köyü yakınına konuşlanan birlikler son hazırlıklarını yaparken, görüntü almak isteyen basın mensupları, köy dışına çıkarıldı. Askerler, önce gazetecileri tatbikat için konuşlanan askeri birliklerin giriş kapısı olan nizamiyeden uzaklaştırdı. Daha sonra kurulan barikatla sadece köylülerin girişine izin verildi. Basın mensupları, Cumhuriyet köyüne 9 kilometreden fazla yaklaşamıyor.