Van'daki Trafik Kazasının Ardından

Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, 2 gün önce meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ömer Tolu'nun ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Van'daki Trafik Kazasının Ardından
Beraberinde, yardımcısı Derviş Kara ve Asayiş Şube Müdürü Osman Kale ile birlikte Yalım Erez Mahallesi'ne giden Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, taziye çadırında Ömer'in babası ve yakınlarına başsağlığında bulundu. Mert, kaza sonrası arkadaşlarının yoğun uğraşlar neticesinde şahsı yakaladıklarını söyledi. Mert, "Sürücü olayın farkında olmadığını söyledi. Farkında olsaydı illaki dururdu. Sağ olsun arkadaşlar çevrede ne kadar güvenlik kamerası varsa hepsinin görüntülerini incelediler. Gece 23:00 gibi şahsın kimliği tespit ederek yakaladılar. Şahıs çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklandı. Tabii ki bunlar öleni geri getirmez. Allah sabır ve böyle bir acı daha yaşatmasın" dedi.
Emniyet Müdür Yardımcısı Derviş Kara ise, arkadaşlarının yoğun bir çaba sonucu olaydan sonra yaklaşık 2-3 saat gibi kısa sürede şüpheliyi tespit ettiklerini söyledi. Kara, "Şahsın haberi olmadığını söylüyor. Olsaydı muhtemelen normal şartlar altında insani ve bütün değerlere göre durup bize haber verirdi. Biz de sürücünün haberi olmadığı kanaatindeyiz. Ama yine de kararı adli merciler verir. Gerçi bu telaffuz edilecek bir şey değil ama, sonuç olarak en azından böyle olayın faili meçhul kalmaması. Çünkü bu kişinin eğer bir kasıt yada ihmali varsa yarın başka bir yerde başka bir çocuğa çarpabilir. Sonuç olarak şahıs yakalandı ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Ben de tekrardan başınız sağ olsun diyorum" dedi.
Emniyet Müdürü Mert ve beraberindekiler içtikleri çay sonrası okunan fatihanın ardından taziye çadırından ayrıldılar.