TEKEL işiçileri Ankara yolunda

Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şubesi Başkanı Suat Karlıkaya, 1 Nisan tarihi itibariyle TEKEL işçilerinin Ankara'da olacağını söyledi.

Tek Gıda İş Sendikası önderliğinde yürütülen ve 78 gün süren TEKEL eylemlerine 2 Mart tarihi itibariyle ara verilmişti. Eylemler arar verirken alınan karar gereği 1 Nisan tarihinde tekrar TEKEL işçileri Ankara'da olacak. Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şubesi Başkanı Suat Karlıkaya, 6 otobüsle Tokat'tan TEKEL işçisinin yola çıkacağını belirterek, "Türkiye'nin dört bir yanından TEKEL işçileri yola çıkacak. 14.00'de Türk İş'in önünde basın açıklaması yapacağız. O geceyi Ankara esnafı, halkı Türkiye'deki bütün emek bileşenleri ile beraber Ankara Sakarya Caddesi'nde geçireceğiz" dedi.

Ankara'ya gelinmemesi yönünde emniyet tarafından kendilerine uyarılar geldiğini belirten Başkan Karlıkaya, "Ama Türkiye'de seyahat özgürlüğü engellenemez düşüncesiyle bir yola çıkacağız. Bizim yaptığımız eylem kanun dışı değildir. Tekel işçilerinin eylemi kendi hak koruma mücadelesidir ve bu hakkımızı da alana kadar mücadelemizi kesinlikle bırakmayı düşünmüyoruz. 1 Nisan tarihi itibariyle Ankara'da bir gece kaldıktan sonra Tokat'a döneceğiz ve Tokat'ta gerekli eylemlilik sürecimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.