Şırnaklı Öğrenciler Avrupa Yolcusu

Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinden 12'şer öğrenci Temmuz ayında Avrupa'ya gönderilecek.

Şırnaklı Öğrenciler Avrupa Yolcusu
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin Leonardo Da Vinci projesi kapsamında yapmış oldukları "Erken Çocukluk Dalında Uygulamalı Eğitiminin Avrupa'da Yerinde Görülmesi" projesi Avrupa Birliği Gençlik Merkezi Başkanlığı'nca kabul edildi.
Bu proje kapsamında 25 Temmuz tarihinde Cizre Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 12 öğrenci Almanya'ya, İdil Çok Programlı Lisesi'nden 12 öğrenci ise Belçika'ya gidecek. Öğrenciler Almanya ve Belçika'daki okul öncesi eğitim kurumlarında uygulamalı eğitiminin nasıl yapıldığını iki hafta boyunca gözlemleme imkanına kavuşacaklar.
Projesi hakkında bilgi veren Cizre Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmeni ve Proje Koordinatörü Murat Gümüş, "Hazırlamış olduğumuz bu proje başta öğrencilerimiz, okulumuz ve bölgemiz için büyük bir gelişmedir" dedi.
Projenin kabul edilmesinin Şırnak adına sevindirici olduğunu dile getiren Gümüş, temennilerinin bu düzeyde projelerin sayılarının artması olduğunu ifade etti. Cizre Kız Teknik ve Meslek Lisesi 11.Sınıf öğrencilerinden Mukaddes Tozun, "Projemizin kabul edilmesi bizi çok mutlu etti. Kendi alanımızla ilgi eğitimin Avrupa'da nasıl yapıldığını yerinde görmek beni şimdiden heyecanlandırdı. Bu proje kapsamında gideceğimiz Avrupa Birliği (AB) ülkesinde alacağımız eğitimin buradaki eğitimimize faydalı olacağına
inanıyorum. Bu anlamda bu projenin hayata geçirilmesinde emekleri bulunan Okul Müdürümüz Jülide Aydın'a ve proje koordinatörü Murat Gümüş'e teşekkür ederim" diye konuştu.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdüresi Julide Aydın ise şöyle konuştu:
"Öğrencilerimizin geliştirmiş olduğu bu projenin kabul edilmesi hem Şırnak adına hem de bizim açımızdan çok sevindirici bir gelişme olmuştur. Öğrencilerimizin bu proje sayesinde kendilerine olan güvenleri bir kat daha artmış oldu ve ben öyle umuyorum ki bu öğrencilerimizin Avrupa'da alacakları eğitim sayesinde buradaki eğitim düzeyleri de artacaktır. Bu anlamda başta proje Koordinatörü Murat Gümüş ve projede emekleri olan öğrencileri tebrik eder başarılarının devamını dilerim."
Proje kapsamında 25 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında Cizre Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 12 öğrenci Almanya'da, İdil Çok Programlı Lisesi'nden de 12 öğrenci Belçika'da okul öncesi eğitim kurumlarında uygulamalı eğitiminin nasıl yapıldığını yerinde görüp eğitimini aldıktan sonra Türkiye'ye dönecek.