Kırdağ:Talat da, Eroğlu da, seçim yasaklarını deldi

Kıbrıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olan Arif Salih Kırdağ Cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) adayı Başbakan Derviş Eroğlu'nun seçim yasağını deldiğini iddia etti.

Kırdağ:Talat da, Eroğlu da, seçim yasaklarını deldi

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Arif Salih Kırdağ, bağımsız Cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, geçtiğimiz gün “Yeşilırmak’ta açılışa katılmasını” Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) yayımlanan seçim yasaklarına “aykırı” olarak değerlendirdi.
Kırdağ, basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi (UBP) adayı Başbakan Derviş Eroğlu’nun da 21 Mart’ta şölen yaptığını anımsatarak, “Kıbrıs Türk seçmeni, kanunlara saygılı bir Cumhurbaşkanı istiyor mu? Yüksek Seçim Kurulu uyuyor mu?”diye sordu ve şunları kaydetti:
“Halen görevleri başında kamu görevi yapan bu iki rakibimin seçim yasaklarını delerek yarattıkları hukuka aykırı seçim rekabetini, seçmenlerin, herkesin ve YSK’nın değerlendirmesine ve takdirine sunuyorum.”