Kar 1 Nisan Şakası Yaptı

Kars'ın Selim ilçesine dün akşamdan beri aralıklarla lapa lapa yağan kar, yüksek kesimleri beyaza bürüdü

Kars'ın Selim ilçesine dün akşamdan beri aralıklarla lapa lapa yağan kar, yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Bahar ayında yağan kar karşısında şaşkına dönen vatandaşlarda bunun 1 Nisan şakası olduğunu belirtti.
Günlerdir bahar havasının yaşandığı bölge yağmaya başlayan kar vatandaşlar kadar doğal hayattaki hayvanları da olumsuz etkileri. Nisan ayına girmeye sayısı saatler kala kar yağması vatandaşlar tarafından sürpriz olarak değerlendirildi. Kar yağışı ile birlikte Allah-u Ekber dağlarına ve çevredeki yüksek dağlar beyaz örtüye büründü. Sabahın erken saatlerinden itibaren kısa süreli etkili olan kar yağışı, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Üzerlerine giyindiği okul kıyafetleriyle okuldan eve dönen kızlar
yağan kara yakalandılar. Bazı vatandaşlar ise bina girişlerine sığınarak korunurken, bazıları ise tedbir amaçlı yanlarında taşıdıkları şemsiyeleri açarak yollarına devam etti.
Çıplaklı köyünde ikamet eden Halit Karataş, "Hiçbir sene bu tarihte böyle kar yağmazdı. Sanki 1 Nisan şakası gibi oldu. Hayvanlar ahırların içerisinde yiyecek sıkıntıları çekiyor. Evlerimiz topraktan olduğu için damlar akıyor, durumumuz hiç iyi değil" dedi.
Öte yandan şehir merkezinde işlerine gitmeye çalışan ve lapa lapa yağan kar yağışına yakalanan Sana Can, "Bu mevsimde kar yağıyor. Bunu Kars halkına bir Nisan şakası olarak görüyorum. Genelde bu bölgelerde kar yağışları ilkbaharın ilk aylarında da devam ediyor. Ama bu yağan karın tadı daha başkadır, daha güzel bir tadı vardır" diye şeklinde konuştu.