Haiti Açlıkla Mücadele Ediyor

Dünya Sağlık Örgütü, Haiti'de halkın yardımıyla ülkenin altyapısının yeniden inşası ve uzun süreli gıda tedariği için gıda ve nakit para çalışması projesi başlattı

Dünya Sağlık Örgütü, Haiti'de halkın yardımıyla ülkenin altyapısının yeniden inşası ve uzun süreli gıda tedariği için gıda ve nakit para çalışması projesi başlattı. Dünya Sağlık Programı, projenin aynı zamanda marketleri yerel gıda pazarından aralarında Haiti'de üretilen 400 tonluk pirinçin de bulunduğu gıda satın almasını da teşvik edeceği belirtiliyor.
Proje sayesinde yoksul insanların gıda ihtiyaçlarının da karşılanması hedefleniyor. Ülkede bir çok yoksul insan, depremin yaralarını sarmaya, gıda temin etmeye ve hayat şartlarını iyileştirmeye çalışıyor. Depremin kurbanlarından Jean Elmita, "Buraya bugün dağıtılacak olan yardımdan almaya geldim. Depremde her şeyimi kaybettim. Depremin ilk gününden beri sürekli alışveriş yapardım ama artık pharam bitti." şeklinde konuştu.
12 Ocak'taki depremin ardından Dünya Sağlık Örgütü, yaklaşık 3.5 milyon insana ulaşarak pirinç, un, bezelye, yağ ve diğer gıda malzemesi yardımında bulundu. Gıda Dağıtım sorumlusu Wisny Dupars ise "Bugün 2,150 aile var. Onlara her gün pirinç, un, bezelye, yağ ve diğer gıda malzeme yardımı yapıyoruz" dedi.
Proje sayesinde Dünya Sağlık Örgütü, deprem nedeniyle evsiz kalan bir çok insanı da iş sahibi yapmayı hedefliyor. Dünya Sağlık Örgütü Halkla İlişkiler sorumlusu Jim Farell, "Proöe sayesinde hem insanlar iş sahibi olacak, hem de işlerin yürümesini sağlayacağız" dedi.
Haiti'ye yardım amaçlı düzenlenen konferans bugün 100'den fazla ülkenin katılımıyla New York'taki BM'nin genel merkezinde düzenleniyor. Toplantıya Haiti Devlet Başkanı René Préval, BM Genel sekreteri Ban Ki Moon, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BM'nin Haiti Özel Temsilcisi ve Eski ABD Başkanı Bill Clinton da katılıyor.