Gemlik'e Edebiyatçı Yağacak

Bursa'nın Gemlik ilçesi, "Gemlik'e Doğru Zeytin Dalı Edebiyat Günleri" nisan ayı programı dolayısıyla çok sayıda, şair, edebiyatçı, yazar ve tiyatrocuya ev sahipliği yapacak.

Gemlik Belediyesi ile BUYAZ organizasyonuyla daha önce de ilçeye Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Sinan Meydan, Cezmi Ersöz ve Sunay Akın gibi ünlü şair ve yazarlar gelmişti. 9-10-11 Nisan tarihleri arasında yapılacak etkinliklerin cuma günü saat 13.30'da BUYAZ adına şair Şaban Akbaba'nın açış konuşmasıyla başlayacağını açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, ilk gün Güney Özkılınç'ın hazırladığı fotoğraf sergisinin açılacağını, ayrıca Ataol Behramoğlu'nun yöneteceği panelde de İnci Aral, Gökhan Cengizhan ve Enver Ercan'ın konuşmacı olarak katılacağını söyledi. Güler, şiir dinletisine de Nuri Demirci, Emre Gümüşdoğan, Metin Güven, Süreyya Güven, Hilmi Haşal, Hüsam Kurt, Mustafa Muharrem, Güney Özkılınç; Cüneyt Özkurnaz, Betül Yazıcı, Halide Yıldırım ve Halime Yıldız'ın katılacağını bildirdi.
10 Nisanda "Şiirimize Akademik Bakış" isimli panelin yapılacak. Panele konuşmacı olarak Mehmet Can Doğan, Erdoğan Kul ve Baki Ayhan'ın katılacak. Aynı gün içinde Sanat ve Kültür Derneği Türk Sanat Müziği konserinin yanı sıra Ataol Behramoğlu, Şeref Bilsel, Gökhan Cengizhan, Mehmet Can Doğan, Betül Dünder, Enver Ercan, Erdoğan Kul, Ayten Mutlu, Çiğdem Sezer ve Baki Ayhan'ın katılacağı şiir matinesiyle Orhan Veli Kanık şiir yarışmasının ödül töreni yapılacak. Müşfik Kenter'in Bir Garip Orhan Veli Kanık isimli tek kişilik tiyatro oyunu sahnelenecek.
Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, 11 Nisan Pazar günü de "Öykücülerimizden öyküler" isimli etkinlikle Şaban Akbaba, Halil İbrahim Özcan, Hasan Özkılıç, Şafak Pala, Serap Gökalp ve Pelin Yılmaz'ın öyküleriyle katılacağını, aynı günün akşamı da "Türk hiyayeciliğinde Nezihe Meriç esintisi" isimli panel ile Gemlikli yazar Nezihe Meriç'in adına panel organize edileceğini söyledi. Törenler, Nezihe Meriç adına kızı Aslı Şengil'e onur konuğu belgesinin verilmesiyle son bulacak.