Fakir Babası Başkan

Kütahya'nın Simav ilçesinin 600 nüfuslu en küçük beldesi Çaysimav'ın DP'li Belediye Başkanı Emin Ceylan, fakirlere yaptığı yardımlarla takdir topluyor.

Fakir Babası Başkan
Belediyenin haricinde kendi imkanlarını da kullanarak beldesindeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Başkan Emin Ceylan'a vatandaşlar "bakir babası" lakabını taktı. Ceylan, son olarak kaymakamlığın da desteğini alarak oğulları Mehmet (40), Ali (45) ve Feyzullah (50) ile birlikte ahırdan farksız bir evde yaşamaya çalışan 70 yaşındaki Cemile Ülküzar'a 60 metrekarelik küçük bir yuva yaptı. Ancak Ceylan, maddi imkansızlıklar yüzünden Ülküzar ailesini yuvaya yerleştiremedi. Geçen gün beldeyi ziyaret eden Kaymakam Cengiz Horozoğlu'na Ülküzar ailesi için yaptırdığı evi gezdiren Belediye Başkanı Emin Ceylan, Horozoğlun'dan talep ettiği desteği elde edip, çaresiz aileyi sevindirdi.
"Fakir fukarayı ev sahibi yapmak benim en büyük arzum" diyen Ceylan, "Yıllarca havasını soluduğum, ekmeğini yiyip suyunu içtiğim beldeye borcumu ödemek istiyorum. unu yaparken en büyük desteği halkımızdan ve kadrolarımızdan alıyorum" diye konuştu.
Çaysimav'ı ilçenin en şirin beldesi yapmayı hedeflediğini bildiren Ceylan, "Bir yıl zarfında önce teknik alt yapı ve eksiklikleri gidermeye gayret gösterdim. Bu konuda eksiğimiz elbette var. Ama çok yol aldık. Çaysimav'ı hak ettiği yere kavuşturmak adına çalışıyoruz" dedi.