Döşemealtı'nda Ücretsiz Verem Taraması

Döşemealtı Belediyesi ve Antalya Verem Savaş Derneği işbirliği ile vatandaşlara ücretsiz tarama yapıldı.

Döşemealtı'nda ilk tarama belediye personeline yapılarak daha sonra gezici araçla 14 mahalledeki vatandaşlar taramadan geçirildi.Verem taramasına Belediye Doktoru Ömer İnan da katılarak vatandaşları bilgilendirdi. 361 vatandaşın katıldığı taramada 11 şüpheli vakaya rastlanırken, bu vatandaşlar Antalya Verem Savaş Dispanserine yönlendirildi.
Belediye Doktoru Ömer İnan, 2 ay devam edecek genel bir sağlık taraması daha başlattıklarını belirterek, her hafta Cuma günü Döşemealtı Kapalı Halk Pazarı'nda, Pazartesi ve Çarşamba günleri ise mahalle muhtarlıkları önünde genel sağlık taraması yapılacağını söyledi.
Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ise Türkiye'de en önemli hastalıklardan birinin verem olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlığı için bölgemizde sağlık taraması başlattık. Verem taramasından sonra da özel bir hastane ile bölgemizde genel bir sağlık taraması daha gerçekleştireceğiz. Her mahallede gerçekleştirdiğimiz bu taramalar neticesinde herhangi bir bulguya rastlanan vatandaşlarımızı bilgilendirip gerekli yerlere yönlendiriyoruz' dedi.