Davutoğlu ile Barzani biraraya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün İstanbul'da bir araya geldiği Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile Irak'taki seçim sonrası dönemi görüştü.

Davutoğlu ile Barzani biraraya geldi
Çırağan Sarayı'nda akşam gerçekleşen görüşme öncesi basına konuşan Davutoğlu, ekim ayında Irak'ın kuzeyine yaptığı ziyarette aldıkları karar uyarınca ikili görüşmeleri yoğunlaştırdıklarını belirtti. Irak'ta seçim sonrası oluşacak tablo başta olmak üzere çeşitli gelişmeleri Barzani ile ele alacaklarını dile getiren Bakan, Kuzey Irak'ı ülkenin bütününe açılan bir kapı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Davutoğlu, teröre karşı ortak mücadelenin de görüşecekleri konular arasında olduğunu kaydetti.

Irak Bölgesel Kürt Hükümeti'nin eski Başbakanı olan Barzani de Davutoğlu'nun Erbil'e yaptığı geziyi 'tarihi' olarak nitelendirerek, Türkiye'de bulunmaktan tarifsiz bir mutluluk duyduğunu söyledi. "Türkiye'nin güvenliği kendi güvenliğimizdir." diyen Barzani, topraklarını başka bir ülkeye saldırı için kimsenin kullanmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin gelecekteki lideri olarak görülen Barzani bugün de Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.