Dalaman'da En Çok Okuyanlar Ödüllendirildi

Dalaman'da düzenlenen 46. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Kütüphanesi'nden 2009 yılı içinde en çok kitap alıp okuyan okurlar ödüllendirildi.

Dalaman'da En Çok Okuyanlar Ödüllendirildi
46. Kütüphane Haftası törenine Kaymakam Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Hava Albay Ziya Özkütük, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Halil Keskin ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Ahmet Deniz; kütüphanelerin yüzyıllardır biriktirilen bilgilerin depolandığı ve hizmete sunulduğu bir kurum olduğunu söyleyerek; "Bildiğiniz gibi, insanoğlu yaşadığı dönemleri kayıt altına almış ve bu kayıt altına aldığı bilgileri gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamıştır" dedi.
Her seviyedeki insanın ömrünün sonuna kadar okuma ve öğrenme alışkanlığını kazanmasını kendilerine hedef tayin ettiklerini de söyleyen Kaymakam Deniz, "Kütüphane Haftası'nın duyarlılığımıza ve farklılığımıza bir katkısı olmasını temenni ediyorum. Kütüphanemiz daha önce meczup bir bina içerisinde bulunuyordu. Belediye başkanımız Sedat Yılmaz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında, belediyenin de yapmış olduğu katkı ile eski belediye binasının bir bölümünü Halk Kütüphanesi'ne tahsis etti. Bu konuda emeği geçen başta başkanımıza ve tüm kurumlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.
46. Kütüphane Haftası etkinlikleri içerisinde halk kütüphanesi'nde en çok kitap okuyan Emekli Öğretmen Fadıl Ay, öğrenciler Elif Doğan, Ali Yutdaş, Meral Simay Doğan, Semra Ünlü, Yağmur Güneş ve Elif Simay Doğanay'a hediyelerini kaymakam Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Garnizon Komutanı Hv.Alb. Ziya Özkütük, Sağlık Gurup Başkanı ve Mal Müdürü tarafından ödül olan kitapları verilip kutlandılar.