CHP'de 110 sıkıntısı yaşanıyor

Anayasa değişiklik teklifinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanan CHP'de '110 imza' sıkıntısı yaşanıyor.

CHP'de 110 sıkıntısı yaşanıyor
CHP ve MHP’nin şimdiden destek olmayacaklarını açıkladıkları AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu anayasa değişiklik teklifinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gitmesi konusunda eşik rakam olan 110 rakamı bulunamıyor.

CHP, teklif Anayasa Komisyonu'na gittiği anda "Meclis Başkanı Anayasa'ya aykırı bir teklifi işleme koyarak İçtüzük ihdas etti" diyerek Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Ancak "Eylemli İçtüzük ihlali" operasyonu, bu aşamada "110"a takıldı. Anayasa değişikliklerinin iptal başvurusu için 110 milletvekilinin imzası gerekiyor. "İçtüzük başvurusu" olacağı için 110 imza gerekmeyeceği, CHP'nin "ana muhalefet" sıfatıyla başvuru yapabileceği yorumları yapılsa da CHP herhangi bir tereddüde yer bırakmamak için 110 imzayı bulmayı hedefliyor.

Bu noktada da gözler milletvekillerine çevrildi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Şanlıurfa'da yaptığı "CHP Anayasa Mahkemesi'ni arka bahçesi görüyor" çıkışı, "MHP destek vermeyecek" diye yorumlansa da Bahçeli'nin dünkü "MHP pakete esas ve usulden kapalıdır" sözleri CHP'de umut yarattı. 97 vekili olan ve en az 13 milletvekilinin peşine düşen CHP'nin diğer umudu ise DSP ve bağımsızlar.

6 vekilli DSP'de de bölünme yaşanabileceği belirtilirken, bizzat İçişleri Bakanı tarafından ziyaretlerine başlanan 11 bağımsızla CHP de temasa geçti.