Çayırova'da Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Kütüphaneler Haftası çeşitli faaliyetler kutlandı.

Çayırova'da Kütüphaneler Haftası Kutlandı
Belediye Kültür Salonu'ndaki kutlama programına Çayırova Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Yümnü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayaz Gönüldaş, Kızılay Çayırova Şube Başkanı Hasan Fahri Duran, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Türkçe öğretmeni Ülkü Köseoğlu tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma yapıldı. Şiir, slayt ve monolog gösterileri ile devam eden program kütüphanelerin ve kitabın önemini belirten "Bir Kitap Okumakla Başlayacak Her Şey" adlı tiyatro gösterisi ile sürdü. Kültür salonunda düzenlenen programın sonlarında Çayırova İlköğretim Okulu öğretmenleri müzik eşliğinde şiirler okudu. Ardından okulların kendi imkanları ile okul aile birliği tarafından yapılan kütüphaneler açıldı. Şehit İlhan Kartal ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Liseleri'nin kütüphane açılışına geçen protokol üyeleri açılışta öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Kütüphanelerin açılışında bir konuşma yapan Çayırova Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, "Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren kitap okumayı alışkanlık haline getirmesi gerekmektedir. Her yaştaki insanımızın kitap okuması ve kitap okuma salonlarının günümüzün şartlarına uygun şekilde düzenlenmesi ve her insanımızın bilgisayardan anlaması, okur-yazar olması için çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Kütüphanelerin daha modern ve teknoloji ile bütünleşmesi gerektiğini belirten Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, okumanın iğne ile kuyu kazmaya benzediğini ve sabır istediğini ifade etti. Başkan Akbaş, "Okuma alışkanlığı küçük yaşlarda başlamalıdır. Kitap okuyan her birey bilgi ile donanmış bir kütüphaneye benzer. Çok kitap okumak insanın geleceğine, çevresine ve ülkesine katkı sağlar. Okullarımızda açılan kütüphanelerimiz artık daha fazla kitap barındırmaktadır. Bu kitaplar raflarda kaldığı sürece faydalı olamazlar. Okumalıyız, yaşamalıyız ve çevremize anlatmalıyız" diye konuştu.