Aydın'da Kaçak Operasyonları

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 3 ayrı operasyon kapsamında 29 kaçak göçmen yakalanırken; olaylarla ilgili olarak 6 organizatör tutuklandı

Aydın'da Kaçak Operasyonları
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 3 ayrı operasyon kapsamında 29 kaçak göçmen yakalanırken; olaylarla ilgili olarak 6 organizatör tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik çalışmalar neticesinde 19 Mart 2010'da İzmir'in Basmane semtinden alınan ve içerisinde 4'ü Filistin ve 4'ü de Somali uyruklu olmak üzere toplam 8 yabancı uyruklu şahsın bulunduğu H.H.B. idaresindeki araç Söke üzerinden illegal yollardan Ege Denizinden Yunanistan'a kaçırmak isterken Söke ilçesinde Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlileri ile Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalandı. Şüpheli H.H.B. sevk edildiği Söke Adli Makamlarca tutuklanırken; şüpheli şahsın olayda kullandığı 1 adet araca el konuldu.
26 Mart 2010 günü İstanbul ilinden İzmir iline otobüslerle gönderilen şahısları İzmir ilinden karşılayarak Söke ilçesi üzerinden illegal yollardan Ege Denizinden Yunanistan'a kaçırmak isteyen şüpheli C.Ş. ve C.Y. isimli şahıslar kullanmış oldukları araçlarıyla Söke ilçesinde Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ile Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 5 Filistin uyruklu, 1 Burma uyruklu toplam 6 yabancı uyruklu şahıslar ile birlikte yakalandı. Şüpheliler sevk edildikleri Söke Adli Makamlarınca tutuklanırken; şüpheli şahısların olayda kullandıkları 1 adet araca el konuldu.
Gerçekleşen her iki Göçmen Kaçakçılığı olayının organizatörlüğünü yapan E.B., A.K., M.S.P., H.B. ve bu suça iştirak eden N.G. ve M.D. isimli şüpheliler 27 Mart 2010 günü Söke ilçesi üzerinden illegal yollardan Ege Denizinden Yunanistan'a kaçırmak istedikleri 14 Filistin uyruklu, 1 Burma uyruklu olmak üzere toplam 15 yabancı uyruklu şahıslarla birlikte Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ile Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalandı.
29 Mart 2010 günü adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.D. ve N.G. isimli şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; E.B., A.K., M.S.P. ve H.B. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüpheli şahısların olayda kullandıkları 1 adet sürat teknesi ve 1 adet otoya el konuldu. Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.