Yuva Beldesi'nde 'M.akif Ersoy Ormanı'

Elmalı İlçesi'ne bağlı Yuva Beldesi Belediyesi, Elmalı Orman İşletme Müdürlüğü ve Yuva İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Yuva Yaylası'nda 6 hektarlık M.Akif Ersoy Ormanı oluşturuldu.

Fidan dikme törenine Elmalı Kaymakamı M.Murat Çekmen, daire amirleri, müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kaymakam Çekmen, bölgede 300 bin Sedir ve 50 bin Ardıç fidanı dikildiğini belirterek, 80 bin ton da kozalak üretimi gerçekleştirildiğini söyledi. "Antalya ilinde en fazla ağaç diken ilçeyiz" diyen Kaymakam Çekmen, M.Akif Ersoy Hatıra Ormanı'nın 6 hektarlık alandan oluştuğunu söyledi.
Çocuklara ağaç sevgisi ve bilincinin verilmesi gerektiğini ifade eden Elmalı Kaymakamı M.Murat Çekmen, "Çocuklar her yıl fidan mevsimimde fidan dikmeyi amaç edinsinler. Fidan diken her öğrenciye hediyeler verelim" diye konuştu.
Yuva Belediye Başkanı Hüseyin Şahin ise yanan ormanlık alanları yeşillendirmek için geçtiğimiz yıl başlatılan kampanya ile fidan diktiklerini belirterek, M.Akif Ersoy Hatıra Ormanı'na 3 bin fidan dikildiğini kaydetti.