Bankkart Okula Dönüş Kampanyası

Varoşlardan Uluslararası Arenaya

Antalya Karatay Lisesi'nde okuyan ve mezun olmuş 100 gençten oluşan 'HDN' grubu, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek bir şova hazırlanıyor.

Varoşlardan Uluslararası Arenaya
  Antalya Karatay Lisesi ' nde okuyan ve mezun olmuş 100 genç ; ten oluşan ' HDN ' grubu , Tü ; rkiye ' de ilk kez gerç ; ekleştirilecek bir şova hazırlanıyor . Maddi imkansızlık nedeniyle enstrü ; man alamayan genç ; ler hurdacılar sitesinde topladıkları ç ; anak , kapak ve kovalarla yaptıkları şovla bü ; yü ; k alkış topluyor .

Antalya ' nın Kepez İlç ; esindeki ' varoş ' olarak nitelendirilen Yeni Mahalledeki Karatay Lisesi ö ; ğrencileri , Tü ; rkiye ' de ilk kez sahnelenecek bir şov ile adlarını dü ; nyaya duyuracak . Karatay Lisesi ö ; ğrencileri ve mezunlarından oluşan 100 kişilik HDN Grubu , Halk Dansları ' nın yanı sıra ' Pathluck ' ismini verdikleri 25 kişilik şovda , hurdacıdan topladıkları hoparlö ; r , soba borusu , tencere kapağı , zirai ilaç ; lama kovaları ve ç ; ö ; p bidonlarından oluşan ' enstrü ; manları ' ile 100 dakika boyunca ' ritm ' şov gerç ; ekleştirecek .

ANNELER DİKİYOR Ç ; OCUKLARI OYNUYOR

Karatay Lisesi ' nde yemekhaneden dö ; nü ; ştü ; rü ; len salonda prova yapan ö ; ğrencilerin kostü ; mlerini anneleri dikiyor . Salonun bir kö ; şesine konulmuş iki dikiş makinesinde 100 gencin kostü ; mlerini tasarlayıp diken anneler , bu işi severek yaptıklarını sö ; yledi . Annelerinin gece gü ; ndü ; z diktikleri kostü ; mler ile sahneye ç ; ıkan genç ; ler , izleyicilerin bü ; yü ; k alkışını topladı .

Sosyoekonomik dü ; zeyi dü ; şü ; k ailelerin ç ; ocuklarından oluşan grup , bugü ; ne kadar Sırbistan , Macaristan ve İspanya ' da katıldıkları festivallerde Halk Dansları ile Tü ; rkiye ve Antalya ' nın adını duyurmaya ç ; alışırken tü ; m masraflarını kendi ceplerinden karşıladı .

KARA YORGİ ' NİN KÖ ; YÜ ; NDE GÖ ; STERİ

100 metrakerelik bir salonda imkansızlıklarla başladıkları gö ; sterilerini 24 saat ç ; alışarak uluslararası arenaya taşımayı başaran genç ; ler , Osmanlı Devleti ' ne ilk isyan eden Sırpların ö ; nderi kabul ettiği Kara Yorgi ' nin kö ; yü ; nde de gö ; steri yaptı . Kara Yorgi ' nin kö ; yü ; nde uzun sü ; re ayakta alkışlanan genç ; ler , ç ; anak ve kovalarla yaptıkları ritm dans ve Karadeniz oyunlarından oluşan halk danslarıyla bü ; yü ; k ilgi ç ; ekti .

HURDACILARDAN TOPLADIK

Eğitmenleri Egemen Kamalıoğlu ve Tunç ; Taşal eşliğinde ç ; alışmalarını sü ; rdü ; ren genç ; lerin ' Pathluck ' adını verdikleri şovun Nisan ayında Antalya Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde ( AKM ) gerç ; ekleştireceği bildirildi . Şovun fikir babası Sedat Oygur , Pathluck şovunu hazırlarken hurdacılar ç ; arşısına gittiklerini ve ses ç ; ıkarabilen her şeyi aldıklarını belirterek şö ; yle konuştu : ' Hurdacıdan aldığımız hoparlö ; r , tencere , tencere kapağı , plastik zirai ilaç ; lama bidonları , değişik ö ; lç ; ü ; lerde soba boruları gibi malzemeleri topladık .
Hem ses ç ; ıkarabilen her şeyi şovumuzda kullanmak istedik hem de ç ; ö ; pe giden bu malzelere geri dö ; nü ; şü ; m kazandırdık . '

Sedat Oygur , Hurdacılar Sitesi ' ne gidince farklı bir şeyler yapalım dediklerini belirterek şunları sö ; yledi : ' Acaba nelerden ses ç ; ıkarabiliriz diye dü ; şü ; ndü ; k . Daha sonra buna kovalar ve varillerimiz eklendi . Baktık ki hayattaki her şeyin bir ritmi var . Biz her maddeden ses ç ; ıkarabiliriz . Ritm aletlerine ihtiyacımız olmadığını dü ; şü ; ndü ; k . Hem atılan kovalar ve bagetler ç ; ö ; p olup gideceğine geri dö ; nü ; şü ; m yaparak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmiş olduk . Gereksiz olan her şeyi gerekli hale getirip yeniden sahneye ç ; ıkartmak grubun gö ; revi oldu . '

DERSANEYE GİDENLERİN ORANI YÜ ; ZDE 10

40 erkek , 60 kızdan oluşan grubun arasında ü ; niversite sınavlarına hazırlanmak iç ; in dershaneye gidebilenlerin oranı sadece 10 . Genç ; lerin bü ; yü ; k ç ; oğunluğu ü ; niversite sınavlarına kendi imkanları ile evde hazırlanıyor . Yaklaşık 10 yıl ö ; nce başlangıç ; olarak halk dansları grubu olarak ç ; ıkan HDN , yaz dö ; neminde Antalya civarında bulunan otellerde Tü ; rk kü ; ltü ; rü ; nü ; yabancı turistlere anlatmak iç ; in folklor gö ; sterileri yapıyor .