Trajikomik Bir Aşk Hikayesi: 'İstanbulname'

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Ferdi Merter'in usta kaleminden çıkan ve Turgay Erdener'in müziğiyle bestelenen 'İstanbulname' adlı operetin Nisan ayı temsilini, 1 Nisan Perşembe Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek

Trajikomik Bir Aşk Hikayesi: 'İstanbulname'
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Ferdi Merter'in usta kaleminden çıkan ve Turgay Erdener'in müziğiyle bestelenen 'İstanbulname' adlı operetin Nisan ayı temsilini, 1 Nisan Perşembe Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek.
Trajikomik bir aşk hikayesinden de kesitler sunan opereti Murat Atak sahneye koyarken, eserin orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstleniyor. İstanbulname'nin sahne tasarımı Seyhan Atamer, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait. Eserin koro şefi Krastin Nastev ve koreografi ise Başak Özenç tarafından hazırlandı.
Temposu yüksek bir sahneleme anlayışıyla sahnelenen eser, sahne ve seyirci arasındaki diyaloğu her an canlı tutarken, gperetin müzikli bölümleri dışında kalan teatral yapısı, esprileri, karakter çözümlemeleri ilgi çekiyor. Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşanan hayatların trajedisini, komedi ve macera unsuruyla harmanlayıp, hareketli bir operetle izleyicisinin karşısına çıkacak olan İstanbulname'de, Uğurböceği'ni Semiha Derya Karadeniz, Eğrikapılı Ali'yi Engin Suna, Zeliha'yı Ebru Kaptan, Gül'ü Ceren Tereci, Badik Ömer'i Ümit Burak Tekinay, Laz Abdi'yi Fatih Şanal, Zil İzzet'i Onur Alpaslan, Müdür'ü Toygarhan Atuner, Kont'u Bora Baran, Ferdinand'ı A.Özhan Gümüş, Sarhoş Hakkı'yı Taner Ölçen, Zaptiye Amiri Hasan Çavuş'u Murat Özbek, Gazeteci Çocuk'u Sinem Seçil Baddal, Külhan Arif'i Tükel Acar, Madam Deli Eleni'yi Esra Arslantürk, Kocakafa'yı Hüseyin Ercan Uğur, Balatlı'yı Ferdi Uslu, Karamaça'yı Kenan Şahin, Resepsiyonist'i Emre Akyurt, Boncuk'u Mahir Seyrek, Eleninin Kızları'nı Serap Çiftçi, Serap Demirhan, Pınar Gümüş, Emel Öziş, Selda Serdar, Özsu Ö.Suna canlandırıyor.