Sokaktan Kurtuldular 'Meslek' Sahibi Oldular

Mersin'de sokakta çalışan çocuklar, aldıkları mesleki eğitimin ardından hem sokağın risklerinden korunuyor, hem de aldıkları eğitimle meslek sahibi olarak iş hayatına atılıyor.

Sokaktan Kurtuldular 'Meslek' Sahibi Oldular
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) tarafından hayata geçirilen proje kapsamında sokakta çalışan çocuklar önce sokağın risklerinden korunurken, kendilerine yönelik olarak açılan mesleki eğitim kurslarında da iş sahibi olmasına imkan sağlanıyor. Mersin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türkiye İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü tarafından da desteklenen kurslara katılan çocuklara, eğitim aldıkları 3 ay boyunca da ücret ödendeği bildirildi.
Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde Merkez SOYADA Vakfı işbirliğinde farklı mekanlarda gerçekleştirilen kursları; Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ile birlikte ziyaret eden Vali Yardımcısı Kadir Okatan, burada kursiyerlerle de ayak üstü sohbet etti. Okatan, söz konusu mesleki eğitim kurslarının önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini ifade ederek, "Bu ülkeye yapılacak en iyi hizmetin genç kuşaklarını kötülüklerden alı koyup mesleki alanda beceri sağlamalarını ve sanat öğrenmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda sokakta çalışırken tespit edilen çocukların, sokağın riskinden korunarak mesleki eğitime yönlendirilmesi konusundaki çalışmaları önemsiyoruz" dedi.
Bugün gelinen noktada kentte sokak çocuk sayısında çok ciddi bir düşüş yaşandığını, bunda da sosyal hizmet alanında ortaya konulan ekip çalışmasının bir ürünü olduğunu anlatan Azmi Gülşen ise, sokak çocuklarına yönelik olarak yürütülen çalışmaların Türkiye'de bir model olduğunu, diğer illerde de bu tür çalışmaların başlatıldığını dile getirdi. UNICEF tarafından yapılan çeşitli çalıştaylarda da söz konusu çalışmaların takdir edildiğini anlatan Gülşen, elde edilen başarının süreklilik kazanması noktasında kendilerine destek veren Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile Vali Yardımcısı Kadir Okatan'a da teşekkür etti.
Mesleki eğitim kurslarına bugüne kadar 195 çocuğun katıldığını, 3 ay süreyle eğitim alan gençlere de söz konusu zaman diliminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aylık ödendiği bilgisini veren ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da eğitimlerini başarıyla tamamlayan çocuklara kursun ardından da sertifikalarının dağıtıldığını dile getirdi. Konuşmaların ardından kursa katılan gençlere Vali Yardımcısı Okatan, Azmi Gülşen, Mustafa Sarı'nın yanı sıra Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ile İş-Kur Mersin İl Müdür Vekili Mustafa Devecioğlu ve Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tuncer Çögür tarafından sertifikaları verildi.