Paket Meclis Başkanlığı'na sunuldu

Anayasa değişikliği teklifi, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve bir grup milletvekili tarafından TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Paket Meclis Başkanlığı'na sunuldu
Bozdağ ve beraberindeki heyet Şahin'i makamında ziyaret ederek, hazırlanan Anayasa değişiklik paketini TBMM'ye sundu.

YENİ DÜZENLEME YAPTIK

Bekir Bozdağ: "Kamuoyundan gelen tepkileri göz önüne aldık. Yeni bir düzenleme yaptık" dedi.

Anayasa değişiklik paketini AK Partili vekiller ile birlikte Meclis Başkanı M. Ali Şahin’e sunan Bozdağ, “Anayasa'nın ilgili maddesine bu konunun monte edilmesin dair eleştiriler oldu. Biz bu süreçte gelen talepleri değerlendirdik. Ortada boşluk var bunu gidermek için yaptık. Bu konuyla ilgili söyleyeceklerim bundan ibaret. Komisyon sürece hakim. Biz arkadaşlarımızla beraber teklifi sunduk. Biz bu konuyla ilgili tartışmalar çerçevesinde konuyla ilgili gerekli olan açıklamaları yaptık. Umarın Nisan ayı içinde genel kurul çalışmaları sonuçlanır” şeklinde açıklamada bulundu.

Bozdağ “Şuanda bizim bazı arkadaşlarımız bağımsız bazı milletvekili arkadaşlarımızla görüşüyor bazı görüşmeler iptal edildi. Cemil Çiçek Sadullah Ergin Bakandır ama milletvekilidir. Onun için konuları çarpıtarak esası ortadan kaldırmak yanlıştır. Biz bu teklifi Meclis'e sunduk onun dışındaki eleştiriler bahane sunma eleştirileridir” diye konuştu.

YENİ ANAYASA PAKETİNİN İÇERİĞİ:

Parti kapatmada genel kurul kararı aranacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve bir grup milletvekili, Anayasa değişikliği teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklifte 3'ü geçici 29 madde var.

PAKETTE SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

Daha önce 3'ü geçici 26 madde olan pakette dün gece son dakika değişlikliği yapıldı. Yeni eklenen maddeye göre Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının da Yüce Divan'da yargılanmalarının önü açılacak..

YARGILAMA İÇİN ÖZEL İZİN

Yasal düzenlemede, genelkurmay başkanının görevi ile ilgili suçlardan Yüce Divan'da yargılanmasının, cumhurbaşkanı ya da başbakanın "ön iznine" bağlanması planlanıyor.

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYE SAYISI 17

AK Parti, Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısının 17'ye indirilmesi konusunda nihai kararı verdi. Yüksek Mahkeme'ye Askeri Yargıtay da üye verecek.

SENDİKA

30 maddelik pakete giren yeni düzenlemelerden biri de "aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olunamaz" ifadesinin Anayasa'dan çıkarılması.

EMEKLİLERE TOPLU SÖZLEŞME HAKKI

Grev hakkının çerçevesi de genişliyor. Ayrıca kamu çalışanlarına tanınan toplu sözleşme hakkından emekliler de faydalanacak.

HSYK'YA 21 ÜYE

HSYK'nın 21 üyeden oluşması benimsendi. Adalet Bakanı ve müsteşar, kurulun üyesi olarak kalacaklar. Başkan vekili, üyeler arasından seçilecek.

ÇOCUKLAR

Pakette tartışmalara neden olan "çocukların cinsellikten korunması" maddesi, "çocuklar cinsel istismara karşı korunur" şeklinde değiştirildi. Yapılan uzun tartışmalardan sonra 2b'ler ile ilgili bir düzenleme yapılmasından da vazgeçildi.