Oka'ya 535 Proje Başvurusu

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Tokat Valisi Şerif Yılmaz, OKA tarafından başlatılan işletmelerin rekabet gücünün artırılması ve dışa açılımlarına mali destek programına 535 adet proje başvurusu yapıldığını söyledi

Oka'ya 535 Proje Başvurusu
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Tokat Valisi Şerif Yılmaz, OKA tarafından başlatılan işletmelerin rekabet gücünün artırılması ve dışa açılımlarına mali destek programına 535 adet proje başvurusu yapıldığını söyledi.
OKA tarafından 30 Aralık 2010 tarihinde başlatılan ve işletmelerin rekabet gücünün artırılması ve dışa açılımlarına mali destek programına yapıla proje başvuruları sona erdi. Amasya'dan 83, Çorum'dan 134, Samsun'dan 221 ve Tokat'tan 97 olmak üzere yapılan toplam 535 adet proje başvurusunun ajans tarafından bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi desteği ile incelenip değerlendirileceği bildirildi. Vali Yılmaz, proje başvuru sayısı itibariyle diğer ajanslara göre çok yüksek bir rakama ulaştıklarını ifade ederek, "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak Türkiye'de ilklerden biriyiz. Bu nedenle bölgedeki müteşebbislere ve başvuruda bulunan KOBİ'lere huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Bu talebin bu şekilde olması bizlere şevk ve heyecan vermektedir. Bizlerde bu şevk ve heyecanının doğrultusunda daha fazla çalışma gayreti içinde olacağız" dedi.
Başvuru sahipleri tarafından sunulan projelerin ön incelme ile teknik ve mali değerlendirme aşamalarından geçeceğini, yalnızca zamanında teslim edilen projeler ön incelemeye alınacağını belirten Vali Yılmaz, "Bu aşamada idari kontrol ve uygunluk kontrolü yapılacağını ifade eden Vali Yılmaz, "Bu aşamaları eksiksiz geçen başvurular değerlendirme sürecinin sonraki aşamalarına alınacaktır. 65 puan ve üzerinde puan alan projeler başarılı olarak listelenecektir. Tüm başvurular en yüksek puanı alan tekliften başlayarak sıralanacak ve mali destek dağıtımı başvuru rehberinde belirtilen 14,5 milyon TL'lik teklif çağrısı toplam bütçesi çerçevesinde söz konusu puan sıralamasına göre yapılacaktır. Eşit puan alan başvurular bakamından başvuru tarihi ve saati esas alınacaktır" diye konuştu.
BALLICA MAĞARASI İŞLETMESİ ÖZELLEŞİYOR
Vali Yılmaz ayrıca, kentin tarihi ve turistlik mekanlarından Ballıca Mağara'sını 2.5 yıl gibi kısa zamanda biletli olarak 116 bin 900 kişi ziyaret ederek 352 bin 800 TL gelir elde edildiğini belirterek, mağara işletmeciliğinin işletmeler tarafından yapılacağını kaydetti. Vali Yılmaz, turizm ve mağara ile ilgilenen müteşebbislere çağrı yaparak, "Bu mağaramızdan kar etsinler turizm alt yapısı olan değerimizi dünya ile paylaşmak isteriz. Yapacak olduğumuz ihaleye Türkiye'nin her yerinden katılabilirler. Bu varlığımızı ve değerimizi sağlıklı biçimde koruyarak gelecek nesillere ulaştıralım diye düşünüyorum. Herkesi ihaleye katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Öte yandan, Ballıca Mağarası işletmeciliğinin işletmeciler tarafından yapılması için "Ballıca Mağarası kapı girişi ücret tahsili, kafeterya, hediyelik eşya ve yöresel ürünler satış ünitesi işletmeciliği genel saha temizliği ve güvenliği hizmetleri işi ile alana ait, uzun devreli gelişme planında öngörülen yapı, tesis ve saha düzenlemelerinin tamamlanarak işletilmesi" işi ihalesinin 14 Nisan.2010 tarihinde yapılacağı bildirildi.