Mali Selışık: Sezonun Asıl Başlangıcı, Avustralya

Ajansspor köşe yazarı Mali Selışık bugünkü köşesinde Formula 1'i ele aldı.

Mali Selışık: Sezonun Asıl Başlangıcı, Avustralya
Bahreyn GP sonrası hepimizin aklında bir soru şekillendi: Sorun Bahreyn'de miydi, yoksa kalan yarışlar da böyle mi olacak?

Avustralya Grand Prix'sini izledikten sonra rahatlıkla söyleyebilirim ki, sorun tamamen Bahreyn'deymiş. Ayrıca o kadar güvendiğim 2010 sezonundan şüphe ettiren bu sıkıcı pisti bir kez daha buradan kınıyorum.

Sezonun Avustralya'da başladığını varsayanlardan olarak müthiş bir başlangıç olduğunu hemen söyleyeyim. Yağış etkisi de var tabii bunda. Yine de şampiyonluk mücadelesi açısından çok heyecanlı geçen ancak pistte hiçbir aksiyon olmayan yarışları 2010 Avustralya Grand Prix'siyle sona ermiş gibi görünüyor. Zaman kaybetmeden yarıştan notları aktaralım:

Kırılgan Liz
Şimdiden Formula 1'in tüm ilgisini üzerine çeken Sebastian Vettel'in RB6'sı 'Tatlı Liz', dayanıklılık sorunlarıyla Vettel'i üzüyor. Eğlenceli, neşeli ve gayet güleryüzlü Vettel bildiğiniz sinir sahibi oldu araçtan dolayı. 'Onlara göstereceğiz' gibilerinden ofansif kavramlar kullanmaya başladı. Gridde şampiyonluğu hakedebilecek üç dört pilottan biri olmasına rağmen 'Newey Laneti' onu da vurmuş gibi. Yazık oluyor kendisine, taraftarları da üzülüyorlar haliyle.

El Matador ve Boğa Güreşi
Matador'u görünce hemen Alonso sandınız tabii, ama Avustralya'da matador Hamilton'dı. Webber'in Kırmızı Boğa'sına ilk önce güzel bir 'Ole!' çekti yarış içinde ve Avustralyalıyı kendi seyircisi önünde çakıllara postaladı. Bunu gururuna yediremeyen kızgın boğa Mark Webber de, bitime iki tur kala Lewis'e boynuz darbesini vurdu. Webber FIA tarafından kınama, Hamilton taraftarlarından ise kimbilir ne aldı. Formula 1'de herkesi eleştirip güvensiz kullanmakla suçlayan bir pilotun bunu yapması da çok garip ayrıca. Sonuçta kendisi geriye düştü, Hamilton muazzam bir biçimde 6. olarak bitirdi yarışı.

Yarışın 'Büyük İş Yapanları'
Jenson Button: Sıradışı lastik stratejisi ile takdiri sonuna kadar haketti. Kusursuza yakın bir sürüş- Alonso ve Schumi'yi ilk virajda götürmeseydi daha iyi olacaktı belki, o bir hataydı- ve kusursuza yakın bir zafer. Hakkını vermek lazım.

Robert Kubica: Sessiz sedasız sayılabilecek hatasız bir yarış çıkardı. Kubica orta sıradaki herhangi bir pilot olmadığını unutanlara ufak bir hatırlatma yapmış oldu böylece. Hem kendisinin hem de Renault'nun buna ihtiyacı vardı.

Fernando Alonso: İlk virajda son sıraya düşüp sonra istikrarlı bir şekilde yükselmek ve 4.sıraya çıkmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Büyük iş.

Lewis Hamilton: Benim görüşüme bakılırsa bu yarışın en büyük işini yaptı. Ön kanadını hasarlamasına rağmen sahip olduğu inanılmaz hız ve Webber'e rağmen 11. sıradan başlayıp 6.olması ne kadar büyük bir yeteneğe sahip olduğunun açık kanıtı.

Michael Schumacher: İlk virajda ön kanadı kırıldı, son sıraya düştü. İçinde bulunduğu durum ve kendisinden beklenenlerin yarattığı baskıya karşı 41 yaşındaki kocaman yüreğiyle savaştı ve ilk ona girerek puan aldı. Schumi faktörü.

Lotus ve Hispania: Yarışı tamamladılar, daha ne olsun. Gelişmeye devam ediyorlar, bu iyiye işaret.

'Olmamış' Dedirtenler: Mark Webber: Sebeplerini bir kez daha açıklamaya gerek yok, olmamış.

Virgin Racing: Yakıt deposunu yeteri kadar büyük yapamadıkları gibi bu yarışta da finiş göremediler. Olmamış, ama olacak.

Kamui Kobayashi: Hem onun bir yarışını izleyememiş olduk, hem de Hülkenberg ve Buemi'ye yazık etti. O kaza neydi cidden, keşke olmasaymış.

Malezya'nın daha keyifli, olmadı en az Avustralya kadar keyifli olmasını diliyoruz.