Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Amasya İli Kent Konseyi, ilk toplantısını yaptı.

Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı
Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in de katıldığı Amasya Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen kent konseyinin ilk toplantısına ildeki yöneticilerin yanı sıra, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kent konseyinin demokrasinin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ve herkesin söz söylediği bir platform olduğunu belirtirken, yerel yönetimlerde ortak akıla büyük önem verdiklerini belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 3 ay aralıklarla toplanacak kent konseyinde alınacak kararların öneri niteliği taşıyacağını ve Amasya Belediye Meclisinin kararlarına yön vereceğini kaydetti.
Kent Konseyi Başkanlığı görevine Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş seçilirken, yürütme kuruluna ise Osman Akbaş'ın yanı sıra, Dursun Bülbül, Atilla Kırbaş, Meryem Yerdelen, Levent Karahocagil, Yıldırım Görgen, Lale Sarı, İbrahim Tekin ve Volkan Tokmak seçildiler.
Kent Konseyi'nin ilk toplantısında divan başkanlığını Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir yaparken, divan üyeliklerini ise Namık Kitapçı, Yılmaz Seven ve Cavit Öztürk üstlendiler.