Gökhan Özdemir : Sıra kime geldi?

Vatan gazetesi köşe yazarı bugünkü köşesinde Galatasaray yönetimini ve Rijkaard'ı ele aldı.

Gökhan Özdemir :  Sıra kime geldi?
ASLINDA Adnan Polat “Rijkaard devrimdir” dediğinde uyanmalıydık medya olarak.. Çünkü devrimler ilk önce evlatlarını yer. Bu vazgeçilmez bir kanundur. Önce Rijkaard gider. Ya sonra? Acaba sıra Üstünel’e mi geldi? İşte bu soruyu soruyorum iki gündür kendi kendime.. Sormak için haklı sebeplerim de var.
İKİ gün içerisinde üst üste öncü deprem işaretleri aldım.. Pazar günü derbi sonrası başkan Adnan Polat bütün gazetecilerin önünde “Yapma Haldun! Ne penaltısı.. Adamların da golünü ofsayt diye saymadı hakem” dedi.. Ardından da dün Polat’a en yakın isimlerden ‘sihirbaz’ Ali Haşhaş “Bugüne kadar en olmadık zamanlarda transferler için para bulduk. Haldun ve arkadaşları şimdi daha iyi düşünecekler. Dos Santos ne oynadı? Elano’ya verdiğimiz paraya bak” demecini verdi Kadir Çetinçalı’ya.. Ki o Ali Haşhaş meşhur diye bir futbolcu görse onunla fotoğraf çektirirdi G.Saray yönetimine girmeden önce.. Şimdi yargıç pozisyonunda. Hem de yönetim masasında değil, medya karşısında.. Yoksa birinden işaret mi almış?
SANKİ oklar biraz Haldun Üstünel’e dönmüş gibi hissettim. Daha önce yaşananlarla birleştirdim.. Gerets’in, Feldkamp’ın, Hakan Şükür’ün, Skibbe’nin, Bülent Korkmaz’ın, Haşan Şaş’ın gidiş hikâyelerini bilen biri olarak aklıma şu soru geldi: “Polat sezon sonu Haldun Üstünel’e operasyon mu yapacak?” Rijkaard’ın gideceği kesin de onun yanına bir kelle daha mı katılacak? Adnan Sezgin’den bir türlü vazgeçemeyen, Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ’a defalarca söz vermesine rağmen Sezgin, Özbekistan’da, Azerbaycan’da iş ararken ondan vazgeçmeyen Polat yine kendi ‘has adamına’ mı dönecek?
ASLINDA reçete son derece basit.. Şov yapmayı bırakıp gerçek bir yapılanma yolunu seçmeli G.Saray.. Tarihinde hep yerli hocalarla, yerli futbolcularla bir gövde oluşturmuş, etrafına işe yarayan yabancılar koyarak kimlik kazanmıştı G.Saray.. Jo’ya, Elano’ya, Keita’ya, Leo Franco’ya, Kewell’a harcadığını Türk oyunculara yatıracaksın. Etrafına pahalı değil ama işe gören, Türkiye şartlarına uygun yabancılar koyacaksın. Tabii yerli hocanı da iyi seçeceksin. Camiana yakın, gelecek vaadeden, Türkiye gerçeğini bilen ve unutmamış biri olmalı bu isim.. Ve kesinlikle de daha önce denenmemiş olmalı..
HALDUN Üstünel işini bilen ama aşırı manevi hazla birlikte bariz gerçekleri unutmuş bir yönetici. Tahmin ediyorum bugün onun geriye dönme şansı olsa bazı transferleri farklı yapardı. Egosunu biraz daha dizginlerdi. Onun da hata yapmak için sebepleri var. Daha önce onun çıktığı transfer seviyesine, onun oturduğu transfer masalarına kimse oturmadı. O da yaşayarak öğrenenlerden. Çünkü önünde ona öğretecek bir örnek yoktu. Tek kaldı. Şimdi doğru reçeteyi 4 yıl sonunda yazacak kıvama geldi..
SON not.. Başkan Adnan Polat, Haldun Üstünel’i de yer.. Yer de, yerken 32 dişinden en az 16 tanesi kırılır. Bakalım Polat buna cesaret edebilecek mi?