Drugstore da Boyner'e katılacak

Reçetesiz Yasa çıkarsa Boyner'lere konseptlerinde reçetesiz ilaç satılan drugstore da girecek.

Drugstore da Boyner'e katılacak
Yasanın çıkması halinde konseptlerinde reçetesiz ilaç satılan drugstore ile kırtasiye alanlarına yer vereceklerini söyleyen Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, 2010‘da 9 milyon dolar tutarında yatırım planladıklarını ve yılı 2009’un çok üzerinde kârla kapatacaklarını açıkladı

Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, ’department store’ konsepti içinde kırtasiye ve ilgili yasanın çıkması halinde drugstore (reçetesiz ilaç satışı) alanına girebileceklerini açıkladı. Karadeniz, uzmanlaşma gerektirdiği için elektronik ve gıda kategorilerini düşünmediklerini vurguladı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin yanı sıra komşu ülkelerde de mağazalaşma stratejisi izleyeceklerini ve öncelikle 2011 içinde Kuzey Irak’ta bir mağaza açmayı planladıklarını da aktaran Karadeniz, “Ayrıca Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerinden gelen proje teklifleri var, bunları değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Boyner Mağazacılık’ın bu yılın ilk 3 ayında cirosunu yüzde 20 artırdığını, ilk 3 çeyrekte de aynı büyümenin beklendiğini aktaran Karadeniz, “Gidişata bakarak yılsonu için büyüme beklentimiz de yüzde 20. Yılsonu kârımız da 2009’un çok üzerine çıkacak” dedi. 2009’da 18 kat artışla 7.27 milyon lira net kâr açıklayan Boyner Mağazacılık’ın 2010 yılına yönelik yüksek kâr beklentisinde de geçen yılın son çeyreğinde yapılan ’garantili lisans geliri’ anlaşmalarının etkili olduğuna dikkat çeken Karadeniz, “Özel markalar daha yüksek kâr marjı yaratan ürünler. Özel markaları geliştirme stratejisi oluşturduk. Bu sayede pazarda farklılaşma yaratmak ve brüt kârı artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca ekonomideki iyileşmeyle birlikte bu yıl indirim kampanyalarına daha az yöneleceğiz bunun da kârlılığa önemli katkısı olacak” açıklamasını yaptı. Şirket, 2009’un son çeyreğinde bünyesine aldığı Beymen Business, Beymen Club, B Beymen ve Beymen Studio markaları ile Warner Bros ve Mattel (Barbie) ile lisans anlaşmaları yapmıştı.

Hisseye yabancı ilgisi geri döndü

Son dönemde özellikle yabancı yatırımcıların Boyner Mağazacılık hisselerine yönelik ilgisinin yeniden canlandığına işaret eden Aslı Karadeniz, “Hisseden çıkan yabancı yatırımcılar geri dönüyor. Krizde risk almayı istemeyen yatırımcının güveni yeniden gelmeye başladı. Yabancılar yeniden hisseye giriyor. Ama yabancıların yanı sıra, yerli yatırımcının da alımı var” dedi.

9 milyon $’lık yatırım yapacağız, İskenderun’da Araplar’a yöneleceğiz

Bu yıl için yaklaşık 9 milyon dolarlık yatırım bütçesi ayırdıklarını belirten Aslı Karadeniz, yatırım bütçesinin büyük bir kısmını yeni mağaza açılışlarına yönlendireceklerini söyledi.

Karadeniz, “Nisan ayında İstanbul Ataköy Konakları’nda 2, Yenibosna Starcity AVM’de ise 1 olmak üzere 3 mağaza açacağız. Ağustos ayında ise İskenderun ve Samsun’da mağaza açmayı planlıyoruz. Özellikle İskenderun mağazamız, Suriye ile vizenin kaldırılmasının ardından Arap turistleri hedef alıyor. Yılsonuna kadar ise en az bu kadar daha mağaza açılışı olur” dedi.