Doğuştan Şoför, Ehliyet Alamıyor

Sakarya'da 10 yıldır araç kullandığı halde girdiği 10'dan fazla sınavda da başarısız olan Hazma Ünlütürk, bir türlü ehliyet alamıyor.

Doğuştan Şoför, Ehliyet Alamıyor
  Akyazı ilç ; esinde yaşayan , ö ; zel bir tesiste ustabaşı olarak ç ; alışan ve tesisin tü ; m makineleri ile ilgilendiği gibi iş makinelerini ve ç ; eşitli araç ; ları kullanan Hamza Ü ; nlü ; tü ; rk ( 37 ) bir tü ; rlü ; ehliyet alamıyor . İlkö ; ğretim okulunu 7 yılda bitiren ve araç ; kullanma kabiliyeti olduğu halde girdiği 10 ' dan fazla sınavda ilk yardım dersini geç ; emeyen Ü ; nlü ; tü ; rk direksiyon sınavına da katılamıyor .

Ç ; alıştığı tesiste tü ; m araç ; ları kullanabilen , ehliyeti olmadığı iç ; in trafiğe ç ; ıkamayan Ü ; nlü ; tü ; rk , yetkililerden yardım bekliyor . Son 3 yılda sü ; rü ; cü ; kurslarına giden , girdiği 10 ' dan fazla imtihanda da başarılı olamadığı iç ; in direksiyon sınavına katılamayan Ü ; nlü ; tü ; rk , ' Ben ilkokulu 7 yılda bitirdim . Araç ; kullanma yeteneğim olduğu halde ilk yardım sınavını geç ; emiyorum . Doktor olmak istemiyorum . Doktor sorusu soruyorlar . Kursa gittim . Hiç ; faydalı olmadı . Yazılı imtihanı da geç ; emeyince direksiyon sınavına
giremiyorum . Bir yardım bekliyorum ' dedi .

Ü ; nlü ; tü ; rk ' ü ; n iş arkadaşı Murat Yağcı da Hamza Ü ; nlü ; tü ; rk ' ü ; n iş yerinde ustabaşı olduğunu , tü ; m makinelerin tamir ve bakımını yaptığı gibi her tü ; rlü ; aracı kullanabildiğini anlattı . Yağcı , ' O ç ; ok yetenekli . Sınavdan bir tü ; rlü ; geç ; emiyor . Biz ona yardımcı olmalarını istiyoruz ' diye konuştu .