Çukurca'da Büyük Operasyon Başlatıldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında mayın patlaması sonucu 3 uzman çavuşun şehit olması ve 2 askerin yaralanmasının ardından, bölgede büyük çapta bir operasyon düzenlendi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan sabah saatlerinde kalkan helikopterlerin sınır boyları ile patlamanın meydana geldiği Çukurca, Hantepe kırsalında başlatılan operasyona destek verdikleri belirtildi. Kırsal kesime ise çok sayıda asker sevk edilerek büyük bir operasyon başlatıldığı bildirildi. El yapımı uzaktan kumandalı mayın ile askerleri şehit eden PKK'lıların bulunması için kırsal kesimin didik didik arandığı ve şüpheli görünen mağaraların bombalandığı belirtildi. Yağışlı havaya rağmen operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile askerler arasında çatışma çıkıp çıkmadığı konusunda net bir bilgi edinilemezken, sınırın hakim tepelerine konuşlandırılan obüs toplarının namlularının ise Zap kampına çevrildiği belirtildi.

HELİKOPTERLER YAĞIŞLI HAVA ENGELİNE TAKILDI
Şüpheli mağaraları yerle bir eden helikopterlerin aşırı yağış ve sis nedeniyle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndaki üslerine geri dönüş yaptığı belirtilirken, karadaki hareketliliğin ise tüm hızıyla devam ettiği belirtildi. Çukurca Uzundere beldesi ve Işıklı köylerinde bulunan birliklerin de sınır boylarına yönelerek büyük bir operasyon başlattığı öğrenildi.

ŞEHİTLER İÇİN HAKKARİ'DE CENAZE TÖRENİ YAPILACAK
Çukurca ilçesi Hantepe kırsalında şehit olan uzman çavuşların cenazeleri ise sabah erken saatlerde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na getirilmişti. Burada yapılacak cenaze töreninin ardından cenazelerin helikopterle Van'a, daha sonra da uçakla memleketlerine gönderileceği belirtildi. Yaralanan 2 askerin ise Hakkari Askeri Hastanesi'ndeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.