Apple iPad'leri postaya verildi

Apple İpad'ler Cuma günü resmen raflarda yerini alıyor. Ön sipari sırasına iPad iki saatte 51 bin adet satmıştı.

Apple iPad'leri postaya verildi
Merakla beklenen Apple’ın tableti iPad dün görücüye çıktı. Bilgisayar, müzikçalar, video oynatıcı, GPS cihazı, oyun üssü, elektronik kitap okuyucu ve çok daha fazlası artık tek bir cihazda. iPad fiyatta da oldukça iddialı

Teknoloji dünyası uzun süreden bu yana sabırsızlıkla beklediği oyuncağıyla dün tanıştı. Apple CEO’suSteve Jobs dünyanın merakla beklediği yeni tablet bilgisayarı San Francisco’da düzenlenen MacWorld etkinliğinde tanıttı. İlk bakışta söyleyelim. Bu cihaz iPhone kullanıcıları için oldukça tanıdık. Hatta “Büyük iPhone” olarak da adlandırılabilir. “Bu cihazı basit ve zevkli kullanım için tasarladık” diyen Steve Jobs, “iPad, Mac ile iPhone arası bir ürün” diyor.
İçinde yok, yok

Bu sırada Steve Jobs şunları söylüyordu: “İşe laptopla (Mac) başladık ardından iPhone geldi. Şimdi laptoptan daha iyi bir ürünle karşınızdayız. Video seyredeceğiniz, fotoğraf görüntüleyeceğiniz, müzik dinleyeceğiniz, e-kitap okuyacağınız, oyun oynayacağınız bir cihaz. Bunun adı iPad.” Jobs ve ekibi ardından 1 saati aşkın sunumda iPad’in özelliklerini sıraladı.


AĞIRLIĞI? 680 GRAM

- 9.7 inç çoklu dokunmatik ekran
- 13.4 milimetre inceliğinde
- 680 gram ağırlığında
- 16, 32, 64 GB’lık flaş hafıza
- Dolu bataryayla 10 saat pil ömrü
- Wi-Fi ve Bluetooth teknolojisi
Sanal klavye hareketi tanıyor
- Cihaz dik veya yatay formda kullanılabiliyor. iPad çevrildiğinde otomatik olarak ekran ve programlar da bu forma giriyor.
- Mac OSx işletim sistemi kullanıyor.
- Tuş takımı iPad ekranının alt bölümünde sanal olarak gömülü şekilde tasarlandı. Bu iPhone kullanıcılarının yakından tanıdığı bir sistem.
- Sanal klavye kullanmak istemeyen veya masaüstünde cihazı kullanmak isteyenler kablosuz Mac klavyesini tercih edebilir.