Yıldız'dan Değerlendirme Toplantısı

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ilçeye hizmet etmek amacıyla başkanlık görevine talip olduğunu ve geride kalan bir yıllık süre içerisinde bunu başardığına inandığını söyledi.

Yıldız'dan Değerlendirme Toplantısı
  Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız , Belediye Meclis Salonu ' nda düzenlediği basın toplantısında , son 1 yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi . 2009 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri ' nde Ürgüp ilçesine hizmet etmek için başkanlığa aday olduğunu ifade eden Yıldız , " Biz aslında hizmete talip olduk . Son bir yıldır da bunu başarmak için gerek sivil toplum kuruluşları gerekse de meclisimizle uyumlu bir çalışma örneği göstererek bunu başardığımıza inanıyorum . Güzel şeylere imza attık ve atmaya da devam edeceğiz . Ürgüp bir dünya kenti ve bu ünvanına yakışır bir halde olması gerekiyor . Vatandaşlarımızın da desteği ile her geçen gün ilçemiz gelişiyor , güzelleşiyor ve büyüyor " dedi .
Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu dönemde belediyenin gerek özel sektöre ve gerekse çeşitli kamu kuruluşlarına yaklaşık 25 milyon TL borcunun bulunduğunu hatırlatan Yıldız , bu güne kadar 5 milyon TL borç ödediklerini ve her ay düzenli olarak bu ödemelerin sürdürüldüğünü ifade etti .
Yıldız , " Göreve başlarken , bize mahalle olarak bağlanan Aksalur Belediyesi ile birlikte toplam borcumuz 25 milyon TL idi . Bir yıl içerisinde 5 milyon TL borç ödedik . Bununla birlik belediye çalışmalarını da aksatmadık . Bir yandan sosyal ve kültürel faaliyetler sürdürürken bir yandan da alt yapı ve çevre düzenlemesi konusunda çalışmalar yaptık . Özellikle toplu konut konusunda ciddi çalışmalarımız var . Belediye tarafından yaptırılan toplu konutların 50 tanesini vatandaşlarımıza teslim ettik ve kalan 150 konut bitme aşamasında . Ayrıca TOKİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemize 404 konut yapılacak . Bunun için başvurular alınmaya başlandı . Talep olması durumunda konut sayısını bine kadar çıkartmamız mümkün " diye konuştu .