Volvo'yu Çinli Gelly aldı

Çin'in en büyük özel otomobil şirketi Zhejiang Geely, ABD'li otomotiv devi Ford'un Volvo birimini 1,8 milyar dolara satın aldı.

Volvo'yu Çinli Gelly aldı
  Bö ; ylece Aston Martin , Jaguar ve Land Rover gibi markaların da sahibi olan Volvo ile Geely arasında 2 yıldır devam eden satın alma gö ; rü ; şmeleri de sona ermiş oldu . Geely ' nin Volvo markasını koruma yoluna gideceği ve ü ; retimi de İsveç ; ' de gerç ; ekleştirmeye devam etmesine karar verdiği belirtiliyor .
Konuyla ilgili dü ; n bir aç ; ıklama yapan Geely ' nin Başkanı Li Shufu , &ldquo ; Bugü ; n Geely ' nin tarihinde bir dö ; nü ; m noktasıdır . Volvo ayrı bir şirket olmaya devam edecek ve şu anda İsveç ; ' de bulunan yö ; netim birimi gö ; revlerini sü ; rdü ; recektir&rdquo ; diye konuştu . Bu satın alma ile Ç ; in ' in şu ana kadar yurtdışında gerç ; ekleşen en bü ; yü ; k alımına imza atan Geely ' nin bu adımı kü ; resel otomotiv sanayisinin yeni bir bü ; yü ; k oyuncu kazandığı şeklinde yorumlanıyor . Anlaşmanın yılın ü ; ç ; ü ; ncü ; ç ; eyreğinde tamamlanması bekleniyor .