Sektör Krizi Marble İle Aştı

24-27 Mart 2010 tarihleri arasında İZFAŞ tarafından 16

Sektör Krizi Marble İle Aştı
  24-27 Mart 2010 tarihleri arasında İZFAŞ tarafından 16 . kez gerçekleştirilen MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı , sona erdi . MARBLE , 78 ülkeden gelen profesyonel ziyaretçisiyle fuar süresince sektörü İzmir ' de buluşturarak başarısını bir kez daha kanıtladı .
Alanında bir dünya markası olan ve sektörün ilk 3 fuarı arasında yer alan MARBLE 2010 - 16 . Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı , Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında bir ticaret köprüsü kurdu . Fuar alanındaki hareketlilik son saatlere kadar sürdü , MARBLE katılımcı ve ziyaretçinin yüzünü güldürdü . Krizin etkisiyle kötü bir dönem geçiren mermer ve doğaltaş sektörü çıkışı MARBLE ' da buldu , fuar iş bağlantıları açısından patlama yaşattı . 24-27 Mart 2010 tarihleri arasında Kültürpark ' ta 43 bin 625 metrekare alan üzerinde gerçekleşen fuara , 262 ' si yabancı 884 ' ü yerli 1146 firma katıldı . Ziyaretçi sayısı ilk günden itibaren sürekli artan fuarı , 78 ülkeden 4 bin 281 ' i yabancı 54 bin 227 kişi ziyaret etti . MARBLE 2009 ' a 76 ülkeden 1112 firma katılmış , fuarı 51 bin 560 kişi ziyaret etmişti . MARBLE 2010 ' un son 3 yılın en başarılı fuarı olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri , bunun Türk fuarcılığının güçlü kuruluşu İZFAŞ ' ın hizmet anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladılar . İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen ; " Türk doğaltaşı için yeni ihracat pazarları bulmak ve dünya ticaretinden aldığı payı artırmak için ' Yeni rotalar , yeni pazarlar ' hedefiyle ziyaretçi ülke ve yabancı alıcı sayısını artırmaya yönelik girişimlerini yıl boyu sürdüren İZFAŞ olarak başarılı bir fuar organizasyonu geçirmenin gururunu yaşıyoruz " dedi . İşleyen , şunları söyledi : " Bu yılki fuarda Çin ve Hindistan ' dan gelen ziyaretçilerin yoğunluğu ve yaptıkları büyük miktardaki blok alımları dikkat çekiciydi . Krizden en az etkilenen pazar olan Ortadoğu ülkelerinin alımları ise fuara önemli hareketlilik getirdi . Türkiye ' de , doğaltaş ihracatından elde edilen gelir yaklaşık 1 , 5 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşiyor . Türk doğaltaş sektörü ihracatını artırma yolunda MARBLE 2010 sayesinde önemli mesafe kat etti . Fuarda bu yıl mermerin yanı sıra kayda değer miktarda mermer ve makini satışı yapıldı . MARBLE , iş bağlantısı açısından en verimli yılını geçirdi . "
FUARI ZİYARET EDEN ÜLKELER
ABD , Almanya , Arnavutluk , Avustralya , Avusturya , Azerbaycan , Birleşik Arap Emirlikleri , Bangladeş , Belçika , Bosna Hersek , Brezilya , Bulgaristan , Cezayir , Çek Cumhuriyeti , Çin , Endonezya , Fas , Filistin , Fransa , Guetemala , Gürcistan , Hırvatistan , Hindistan , Hollanda , Hong Kong , Irak , İran , İngiltere , İrlanda , İspanya , İsrail , İsveç , İsviçre , İtalya , Japonya , Kanada , Katar , Kazakistan , Kıbrıs , KKTC , Kore , Kosova , Kuveyt , Liberya , Libya , Lübnan , Macaristan , Makedonya , Malezya , Malta , Meksika , Mısır , Moldavya , Nijerya , Norveç , Pakistan , Polonya , Portekiz , Porto Riko , Romanya , Rusya , Sırbistan , Singapur , Sudan , Suriye , Suudi Arabistan , Tacikistan , Tayland , Tayvan , Tunus , Türkmenistan , Ukrayna , Umman , Ürdün , Venezuela , Yemen , Yeni Zelanda , Yunanistan .
ALIM HEYETLERİ
Fuara Ürdün , Suudi Arabistan , Filistin , İran , İsrail , KKTC , Bulgaristan , Rusya ve Pakistan ' dan toplam 140 kişilik alım heyeti geldi .