Şehit Korucuları Anma Töreni

Bingöl'ün Genç ilçesinde görev yapan geçici köy korucuları tarafından şehit olan mesai arkadaşlarını anmak için bir tören düzenlendi.

Şehit Korucuları Anma Töreni
  Genç Öğretmen Evi ' nde düzenlenen yemekli törende şehit olan korucu yakınlarına şilt verildi . Yaklaşık 60 şehit yakınının katıldığı törende bir konuşma yapan Genç İlçe Kaymakamı Barış Cansu Aktan , tek temennilerinin bir an önce terörün bitmesi olduğunu söyledi . Aktan , " Bir an evvel terörün bitmesi ve kanlarımızın akıtılmamasını istiyoruz . Artık daha fazla ailelerin acı çekmemesi için bu terörün mutlaka bitmesi gerekir . Bunun için de hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız . Bütün şehitlerimize Allah ' tan rahmet , yakınlarına sabır ve metanet diliyorum " dedi .
Törene Bingöl 49 . Mekanize Piyade Tugayı Güney Sektör Komutanı Piyade Kıdemli Albay Sefa Vidillioğlu , İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Binbaşı Fuat Alanur , İlçe Emniyet Müdürü Hayrettin Aslan , kurum amirleri ve şehit yakınları katıldı . Törende şehit aileleri yakınlarına şiltleri İlçe Kaymakamı Barış Cansu Aktan , Güney Sektör Komutanı Piyade Kıdemli Albay Sefa Vidillioğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Binbaşı Fuat Alanur tarafından verildi .