Seferihisar'dan Bir Yılın Değerlendirmesi

İzmir'in Seferihisar ilçesinde Belediye Başkanı Tunç Soyer, düzenlediği basın toplantısıyla bir yılın değerlendirmesini yaptı.

Seferihisar'dan Bir Yılın Değerlendirmesi
  Belediye Meclis üyelerinde katılımıyla halkın da davetli olduğu kalabalık bir grubun önünde basın açıklaması yapan Başkan Soyer , " Bir yıl nasıl geçti anlayamadım . Sanki az sonra sandıklar açılacak ve seçim sonuçları açıklanacak gibi heyecan içindeyim . Evet bir yıl geçti . Ama ben hiç yorulmadım . İlk gün gibi yarın sabahta aynı enerji aynı hevesle işimin başında olacağım " dedi .
Göreve geldiği günden beri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile arasının açık olduğu yönünde yapılan polemiklere değinen Başkan Soyer , " Nedense Başkan Aziz Kocaoğlu ile aramızın kırgın olduğu izlenimi verilmeye çalışılıyor . Böyle bir şey söz konusu değil . Aziz Bey kimsenin kara kaşına kara gözüne hizmet vermiyor . Bütün ilçelere eşit hizmet dağıtmaya çalışıyor . Bize 5 milyon liralık bir yatırımla arıtma tesisi yaptı . Sakin şehir olmak için çabaladık . Sakin şehir arıtmasız hiç olur muydu?
Huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ' na teşekkürlerimi sunuyorum " diye konuştu .
Başkan Soyer , " Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay ' a ve bürokratlarına çok teşekkür ederim . Bize destek veriyorlar . İlk aşamada bir 250 bin TL ' lik destek verdiler . Mayıs ayında da ziyaretimize gelecekler . Bu aşamadan sonra yardımın devam edeceğini düşünüyorum . Ayrıca İzmir Valiliği İl Özel İdaresi ' nden 1 milyon 200 bin TL ' lik restorasyon bütçesi aldık . Bu Sakin şehrimizde yapılacak çok büyük bir çalışma . Sığacık Kale içi ve Seferihisar içindeki tarihi yapılar restore edilecek " şeklinde
konuştu .
Bir yıl önce seçim için bastırılan broşürü okuyan Soyer , " Burada size söz verip de yapamadığımız 3 bin kişiye iş sözü var . Bu broşürde de belirttiğimiz gibi Termal su kaynaklarının işleve geçmesi ile oluşacak istihdamdı . Maalesef bu henüz gerçekleşmedi . Ama İzmir Jeotermal A . Ş ye projelerimizi sunduk . Birlikte hareket etmek için talepte bulunduk . Olumlu karşıladılar . Bu konuda da yol kattettik . İnşallah bu sözümüzü de kısa süre de yerine getireceğiz " dedi .