Papa'ya tutuklama talebi

Kilisede çocuklara cinsel tacizden haberdar olmasına rağmen olayları örtbas etmekle suçlanan Papa'nın tutuklanması, en azından adli soruşturmaya tabi tutulması isteniyor.

Papa'ya tutuklama talebi
  Katolik Kilisesi ' ndeki ç ; ocuklara cinsel taciz skandalı her geç ; en gü ; n yeni bir boyut kazanarak bü ; yü ; rken , Kardinal olduğu dö ; nemde bu olaylardan bazılarını bildiği halde gerekli ö ; nlemleri almayan Papa 16 . Benediktus ' a yö ; nelik tepkiler de artıyor . Son olarak dü ; nyaca ü ; nlü ; gazeteci-yazar Christopher Hitchens , Papa ' nın tutuklanmasını isterken , İrlandalı şarkıcı Sinead O ' Connor da Papa ' nın adli soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini sö ; yledi .

Hitchens , Katolik Kilisesi ' nin liderliğine gelmeden ö ; nce papazlara yö ; nelik suç ; lamaları değerlendiren İnanç ; Doktrini Topluluğu ' nun Başkanlığı ' nı yapan Papa 16 . Benediktus hakkında uluslararası tutuklama kararı ç ; ıkarılması gerektiğini savundu . Hitchens , Papa ' nın yakında İngiltere ' ye gitmesinin beklendiğini hatırlatarak , &ldquo ; Başka bir devlet lideri ç ; ocuklara tecavü ; z sorularıyla karşı karşıya olsaydı , yine havaalanında karşılanıp , Kraliç ; e ' yle gö ; rü ; ştü ; rü ; lü ; r mü ; ydü ; ? Ü ; lkeden geri gitmesine izin verilir miydi?&rdquo ; dedi .

Sinead O ' Connor da , Papa ' nın İrlanda ' daki rahiplerin suç ; ları iç ; in İrlanda halkından ö ; zü ; r dilediği mektubunu &ldquo ; bir yalan sö ; yleme sanatı ç ; alışması&rdquo ; diye tanımladı . Los Angeles Times gazetesine konuşan O ' Connor , bu konuyla ilgili kapsamlı bir adli suç ; soruşturması aç ; ılması gerektiğini sö ; yledi .

11 yaşındayken bir rahibin cinsel tacizine uğrayan ve şu anda &ldquo ; Papaz Tacizi Kurbanları Grubu&rdquo ; nun direktö ; rü ; olan Amerikalı David Clohessy de olanlardan Papa ' nın sorumlu tutulması gerektiğini sö ; yledi .

Adı İrlanda ' daki taciz skandallarına karışan ü ; lkenin en ü ; st dü ; zey Katolik yetkilisi Kardinal Sean Brady de ö ; nceki gü ; n bir aç ; ıklama yayımlayarak , kendisi hakkındaki suç ; lamaların &ldquo ; adil biç ; imde ç ; ö ; zü ; me kavuşturulması iç ; in&rdquo ; yasal temsilcilerini gö ; revlendirdiğini belirtti . 1975 ' te taciz kurbanlarına &ldquo ; sessizlik yemini&rdquo ; ettirdiği ortaya ç ; ıkan Brady ' nin de istifası isteniyor .

PAPA ' YI YALNIZCA TANRI KOVABİLİR


Kilise hukuku uzmanları , Papa ' nın istifa etmesi gerektiğini savunanların muhtemelen umduklarını bulamayacağını belirtti . Vatikan ' ın Washington elç ; iliğinde gö ; rev yapmış olan Papaz Thomas Doyle , &ldquo ; Papa ' yı yalnızca Tanrı kovabilir&rdquo ; dedi . Vatikan ' ın İngiltere temsilcisi Robert Mickens da , &ldquo ; Bir papa asla istifaya zorlanamaz . Kendi isteğiyle istifa edebilir , ancak bö ; yle bir durumda istifasını kime sunacak?&rdquo ; dedi . Ancak bugü ; ne kadar istifa eden papaların sayısının 10 ' a yakın olduğu tahmin ediliyor .

TARİKAT LİDERİ TACİZCİ Ç ; IKTI

Katolik Kilisesi ' ne bağlı gü ; ç ; lü ; tarikatlardan &ldquo ; İsa ' nın Lejyonerleri&rdquo ; nin Meksikalı kurucusu Marcial Macial Degollado ' nun onlarca ç ; ocuğu taciz ettiği , bir kadınla uzun yıllar sü ; ren bir ilişkisinin ve en az 3 ç ; ocuğunun olduğu ortaya ç ; ıktı . &ldquo ; İsa ' nın Lejyonerleri&rdquo ; nden yapılan aç ; ıklamada , kurucunun ö ; ğrencileri taciz ettiği ve ç ; ok sayıda ç ; ocuğun da babası olduğu belirtilerek , &ldquo ; Kurucumuzun eylemleri yü ; zü ; nden zarar gö ; ren herkes iç ; in derin ü ; zü ; ntü ; ve ızdırap duyuyoruz&rdquo ; denildi . 2008 ' de ö ; len karizmatik tarikat lideri Degollado , eski Papa 2 . Jean Paul ' ü ; n &ldquo ; sevgili arkadaşı&rdquo ; diye tanınırdı . Bu arada , Fransa ' da da ismi aç ; ıklanmayan bir papaz hakkında cinsel taciz soruşturması aç ; ıldı . 22 yaşındaki bir adamın şikâ ; yeti ü ; zerine harekete geç ; en polis , papazın evinde bir ç ; ocuğun pornografik fotoğraflarını buldu .